Torenhoge rekeningen voorkomen? Vergeet deze verzekeringen niet

Je kent vast wel de verhalen over oververzekeren. Het tegenovergestelde is een stuk minder bekend. Zonde, want niet verzekeren kan je veel geld kosten. We helpen je daarom graag op weg met een aantal verzekeringen die wel eens vergeten worden.  

Stel dat je na een brand in de bandenstapel aansprakelijk wordt gesteld voor de kosten van milieuschade. Of dat je zelf een nieuwe wasstraat moet aanschaffen, nadat vandalen de machines een kopje kleiner hebben gemaakt. Een drama! Wil je dit voorkomen? Vergeet dan niet deze verzekeringen af te sluiten:  

1. Brommobiel op de garageverzekering  

De garageverzekering van Bovemij heeft een ruime dekking voor motorvoertuigen. Maar er zijn een paar uitzonderingen, zoals bromfietsen, scooters, autobussen én brommobielen. Nu brommobielen steeds populairder worden, vergeten veel verkopers hun garageverzekering aan te passen. Je doet dat heel makkelijk door een e-mail te sturen naar zakelijk@bovemij.nl. Wij helpen je snel aan een uitbreiding waarmee brommobielen wél verzekerd zijn. Meer informatie over het verzekeren van een brommobiel vind je hier

2. Milieuschade 

Bijna iedere ondernemer werkt met stoffen die milieuschade kunnen veroorzaken. Denk aan olie, brandstoffen en schoonmaakmiddelen. Ook banden en accu’s kunnen negatief effect hebben op het milieu. Raakt je bedrijventerrein hierdoor verontreinigd, bijvoorbeeld door brand, storm, lekkage of een fout van jou? Dan kan de gemeente je verplichten om dit op te ruimen. Ook kun je door je buren aansprakelijk gesteld worden voor de kosten van het schoonmaken. Met de milieuschadeverzekering ben je gedekt voor het opruimen van verontreiniging van bodem of grondwater. Zowel op je eigen locatie als die van je buren.  

Meer informatie over de milieuschadeverzekering vind je hier.  

3. Machinebreuk 

Jezelf verzekeren tegen machinebreuk is heel nuttig als je een wasstraat hebt. Je kunt erop terugvallen als een machine in de wasstraat zo beschadigd raakt dat je deze niet meer kunt gebruiken. Door een aanrijding bijvoorbeeld, vandalisme, bedieningsfouten of schade door overspanning, inductie of vorst. De machinebreukverzekering vergoedt de kosten voor het vervangen van onderdelen of zelfs een nieuwe machine. Je kunt de hele wasstraat verzekeren, of alleen bepaalde technische installaties of machines. Waar die machines staan, maakt niet uit – in de carwash, het bedrijfsgebouw of ergens anders op het bedrijfsterrein. Meer informatie over de machinebreukverzekering vind je hier.  

Machinebreuk heeft ook vrijwel direct effect op je omzet. De stilstand van de wasstraat en de tijd die nodig is voor het opnieuw aanschaffen en vervangen van onderdelen of machines, kunnen een forse financiële tegenvaller voor je bedrijf betekenen. De machinebreukbedrijfsschadeverzekering vergoedt de vaste lasten en het verlies aan inkomsten bij schade aan je wasstraat.   

Check of je goed verzekerd bent  

Wil je meer ontdekken over deze ‘vergeten’ verzekeringen? Neem dan contact op met jouw accountmanager. Die kan jou precies vertellen wat je wel of niet bij ons verzekerd hebt en welke risico's dus zijn gedekt of niet.

 

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.