Alternative

Cybercrime is hot

Bedrijven zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Maar liefst 1 op de 3 BOVAG-leden heeft in 2017 te maken gehad met cybercrime.

Wat is cybercrime?

Cybercrime is criminaliteit met ICT als middel én doelwit. Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Door de anonimiteit en het massale bereik van internet is cybercrime zeer aantrekkelijk voor criminelen, omdat ze meer slachtoffers kunnen benaderen en minder kans hebben om gepakt te worden.

Wat is een datalek?

Een datalek betekent dat (klant)gegevens in handen vallen van personen die geen toegang tot deze gegevens mogen hebben. Denk hierbij aan een hacker die je computer overneemt en geld vraagt zodat jij weer toegang krijgt tot alle (klant)gegevens. Maar ook aan een medewerker die dossiers in zijn auto laat liggen die vervolgens gestolen worden.

Zorgeloos digitaal ondernemen

Met ons Digitaal Veilig Pakket kun je zorgeloos digitaal ondernemen; het beschermt je tegen de gevolgen van onder andere hacks, ransomware en datalekken. Onze unieke oplossing bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Cyber Security Scans: herkennen & voorkomen
  Risico’s loop je elke dag. Zowel op ICT vlak als op organisatorisch vlak. Gelukkig kun je tegen een groot aantal van deze risico’s wel maatregelen nemen. Hiervoor is het belangrijk om inzicht te krijgen in je kwetsbaarheden. Onze Digitaal Veilig Pakket helpt je hierbij. De Cyber Security Scans geven niet alleen inzicht in je risico’s, maar geven je bovendien advies over het beheersbaar maken van deze risico's.
 2. Cyber Incident Manager: 24/7 ondersteuning
  Bij een vermoeden van een cyberincident staat er 24 uur per dag, 7 dagen per week een team van specialisten voor je klaar. De Cyber Incident Manager is hierbij jouw vaste contactpersoon die alles voor je regelt.
 3. Cyberverzekering: vangnet voor schade
  De cyberverzekering dekt de eigen schade (zoals verlies van data, herstelkosten, bedrijfsschade) en schade aan derden (aansprakelijkheid) als gevolg van cybercrime.
Wel verzekerd
 • Eigen schade (digitale afpersing, verlies van datagegevens, bedrijfsschade, herstelkosten, cyberincident kosten, boetes)
 • Schade aan derden (privacy aansprakelijkheid, aansprakelijkheid voor netwerkbeveiliging, media aansprakelijkheid)
 • Financieel verlies als gevolg van kwaadwillige computerhandelingen
Niet verzekerd
 • Schade veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid
 • Fraude en/of persoonlijk voordeel
 • Contractuele aansprakelijkheid
 • Schade ontstaan door onderbreking of storing bij jouw internet/telefoonservice leverancier
10 meest voorkomende bedreigingen

Informatie aanvragen

  Wil je meer weten over het Digitaal Veilig Pakket of een vrijblijvende offerte hiervoor ontvangen? Onze specialisten leggen je er graag alles over uit.

  Informatie aanvragen

  Of stel je vraag via...
  Heb je een vraag?
  Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's

  Roy
  Accountmedewerker