“Voorraadfinanciering geeft ons weer kansen om te groeien”

Wil je groeien als autobedrijf, dan zit er vaak maar één ding op: je voorraad vergroten. Hoe je aan geld komt om je showroom te vullen, is voor veel ondernemers alleen wel een hersenkraker. Sinds een aantal maanden hebben wij hier een oplossing voor: Bovemij Voorraadfinanciering. De autodealer in dit verhaal hoort bij de inmiddels bijna 100 belangstellenden. Hij legt uit waarom hij voor deze financiering heeft gekozen.   

Een veel grotere voorraad, dat is de ambitie van een autodealer en Bovemij-klant uit Noord-Holland: “Vijf jaar geleden kwamen mijn zoons bij mij werken en veranderde mijn autobedrijf in een familiebedrijf. De wens om de voorraad te vergroten werd toen alleen maar sterker. Hoe groter je voorraad is, hoe meer je kunt verkopen en hoe sneller je bedrijf groeit. Dé manier om te zorgen voor een dikker belegde boterham. Alleen, wil je je voorraad snel uitbreiden dan heb je geld nodig. En niet zo’n klein beetje ook. Met onze cashflow zat er niet anders op dan te zoeken naar een financier.” 

Razendsnel op je rekening 

De zoektocht naar een geschikte financier duurde niet lang. Al snel werd de ondernemer gewezen op Bovemij Voorraadfinanciering. “Toen ik hoorde dat ze het geld binnen één werkdag op je rekening storten en vaak zelfs binnen een paar uur, was ik om. Van collega’s wist ik dat je bij veel voorraadfinanciers langer moet wachten. Heel vervelend als je een auto op het oog hebt. Die mooie deal kun je dan wel vergeten.”  
 
Een ander voordeel vindt hij dat het met de Voorraadfinanciering makkelijker is om auto’s uit het buitenland te importeren: “Deze week heb ik twee auto’s uit Duitsland gehaald. Ik weet dat bij Bovemij de regels soepeler zijn dan bij veel andere financiers. Je krijgt het geld als de auto op je terrein staat en niet pas als je het kenteken hebt. Dat scheelt kostbare tijd.” 

Een doel voor ogen  

Al het geld dat de autodealer leent via Bovemij Voorraadfinanciering gebruikt hij voor het uitbreiden van zijn voorraad. “Daar ligt nu onze focus op. Hebben we ons doel bereikt – een voorraad van twee miljoen – dan kunnen we daar met z’n drieën goed van leven. En kunnen we ook investeren in andere manieren om ons bedrijf te verbeteren en uit te bouwen.” 

Lang hoeft het volgens de ondernemer niet te duren voordat ze dit doel bereiken: “Ik hoop en verwacht dat het eind 2023 werkelijkheid is. Daarna zetten we weer een nieuwe stip op de horizon. Voor nu ben ik al heel blij dat we de kans krijgen om te groeien. En de rest? Dat zien we vanzelf.”  

Is Bovemij Voorraadfinanciering ook iets voor jou? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.  

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.