Robert Dirks: “Voor ons is Bovemij Voorraadfinanciering dé uitkomst”  

Een verdubbeling van de voorraad, een extra verkoper én meer omzet. Dankzij Bovemij Voorraadfinanciering werd deze wens voor Autobedrijf Dirks eindelijk werkelijkheid. Makkelijk was het vinden van een financier namelijk niet: “Banken hebben weinig vertrouwen in universele autobedrijven zoals wij.”

Ondernemer Robert Dirks zocht al jaren naar een financier om zijn autobedrijf Dirks in het Brabantse Bergeijk te laten groeien. Maar die zoektocht wilde niet vlotten: “Onze voorraad vergroten was al lange tijd een wens, maar we konden bij geen enkele bank terecht. Ze financieren alleen autobedrijven met een omzet van 50 miljoen, en dat halen wij niet. Ik vind het onbegrijpelijk dat banken zo weinig vertrouwen hebben in kleinere autobedrijven. Met het oog op de energietransitie verwachten banken dat veel autobedrijven op termijn omvallen. Maar wie zegt dat dat wij dat zijn? Universele autobedrijven en kleine autobedrijven, zoals dorpsgarages, hebben meestal een goed klantenbestand. Dat geeft ze een sterk bestaansrecht.”  

Vliegensvlug geregeld  

Toen Robert hoorde over Bovemij Voorraadfinanciering, was hij meteen enthousiast. “Ik dacht: dit moeten we hebben. Nog diezelfde dag heb ik onze accountmanager gebeld en een week later zaten we met elkaar om tafel. Het was een fijn gesprek met competente mensen. Ik werd er blij van.” Ook fijn: Robert hoefde niet maandenlang te overleggen om vervolgens toch een ‘nee’ te krijgen – een ervaring die hij bij verschillende banken had. “Natuurlijk moet je wel aan voorwaarden voldoen om de financiering te krijgen, maar dat vind ik alleen maar goed. Zo loop ik als ondernemer geen risico en Bovemij zelf ook niet.” 

Stijgende omzet  

Wat heeft de financiering Autobedrijf Dirks tot nu toe gebracht? “We kunnen nu op grotere schaal auto’s inkopen, waardoor we inkoopvoordeel hebben. Dat komt onze omzet ten goede”, vertelt Robert trots. En met een volle showroom is ook extra personeel nodig. “Voorheen was ik de enige verkoper, nu hebben we een tweede in dienst.” De ondernemer is ook te spreken over het digitale portaal dat bij de financiering hoort: “Ik kan makkelijk zien welk bedrag ik kan opnemen. Dat is allemaal heel goed geregeld.”  

Bijzondere financier 

Robert is dankbaar dat Bovemij vertrouwen heeft in kleinere bedrijven zoals Autobedrijf Dirks: “Voor deze autobedrijven is dit echt dé uitkomst. Grote autobedrijven kunnen vaak een financiering krijgen via de importeur, maar voor kleinere autobedrijven geldt dat niet. Bovemij vult met haar dienst een gat in de markt.” Dat hij de komende jaren gebruik blijft maken van de financiering, is dan ook glashelder: “Zo kunnen we als bedrijf blijven groeien.” 

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wil je weten of Bovemij Voorraadfinanciering ook iets voor jou is? Klik hier voor meer informatie en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.  

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.