René Leander in de BOVAGkrant: Het is goed gelukt

Eerder vertelden we dat René Leander na 25 jaar afscheid neemt van Bovemij. De BOVAGkrant interviewde René hierover. Onderstaand artikel verscheen in de septemer-editie van de BOVAGkrant.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Bovemij René Leander vond het symbolisch om na 25 jaar bij Bovemij te stoppen. Vlak na zijn jubileum kondigde hij zijn vertrek aan. Wat hij achterlaat is een kerngezond bedrijf dat hij wat personeelsaantal heeft zien vervijfvoudigen. Een bedrijf dat volgens hem een goede mix heeft van goede en enthousiaste jong- en oudgedienden. Bovemij is klaar voor de toekomst!

Toen Leander een kwart eeuw geleden bij Bovemij binnenkwam, was het een bedrijf van 150 man dat volgens hem meer een tussenpersoon was dan een verzekeraar. “We waren klein en ik kwam vanuit KPMG binnen om de boel financieel en organisatorisch klaar te maken om de stap naar een echte verzekeraar te kunnen maken.” De eerste jaren gebruikte hij om het vak echt te leren en toen hij midden dertig was, kwam hij in de directie te zitten. “Best jong want ik herinner me nog dat ik veelal tegenover mensen zat die minstens mijn vader hadden kunnen zijn!”

Een grote stap die Bovemij toen nam, was om samen met de mobiliteitsbedrijven ook verzekeringen aan particulieren te gaan verkopen. “We namen Polis Direct over en daarna fietsverzekeraar ENRA. Vanaf dat moment konden we samen met BOVAG-leden gaan ondernemen en samen geld gaan verdienen. BOVAG-leden waren niet langer alleen maar bij ons verzekerd, maar werden partner in business die wij hielpen om samen succesvol te ondernemen. Alle overnames die we vanaf toen hebben gedaan, hadden als doel om BOVAG-leden sterker te maken naar consumenten. Dat is goed gelukt!”

De strategie van Bovemij is om te kijken waar consumenten en BOVAG-leden behoefte aan hebben en dat toe te voegen aan de dienstverlening. “Een mooi recent voorbeeld daarvan is viaBOVAG.nl dat samen met BOVAG werd gestart. Een bedrijf moet zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden en dat geldt trouwens ook voor de mensen. Het is prima om lang bij eenzelfde werkgever te blijven, maar het is niet goed om te lang in dezelfde stoel te zitten. Blijf voortdurend bij de buren kijken, doe buiten ideeën op. Die verbreding heb ik altijd proberen te zoeken en dat kan ik iedereen aanbevelen.”

“De reden dat ik nu deze stap zet, is ook omdat ik voor mijn gevoel nog jong genoeg ben om wat nieuws te leren en om mezelf nog een keer opnieuw uit te vinden. Ik heb me wel voorgenomen om niet direct op een nieuwe trein te springen. En wat Bovemij betreft: dat is uitgegroeid tot een prachtig en financieel gezond bedrijf van en voor de branche. De uiterst kundige leden van de Raad van Bestuur gaan samen met de Bovemij-medewerkers én de mobiliteitsbranche dit bedrijf vast en zeker nog beter maken. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Aanbevolen artikelen

Meer weten over voorraadfinanciering? Kom naar ons Bovemij Finance Event!
Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.