Prinsjesdag: dit zijn de belangrijkste plannen voor autobedrijven

De prinsjesdagstukken zijn helder: de regering verhoogt de bijtelling voor elektrische personenauto’s (EV’s) in januari van 12 naar 16 procent. Daarnaast wordt de grens van de catalogusprijs in 2022 versneld verlaagd van 45.000 euro naar 35.000 euro. Vervuilende personenauto’s worden voor de consument duurder, want de bpm, die wordt geheven op basis van CO2-uitstoot, gaat omhoog. Mogelijk veroorzaakt dit alles een verandering in de vraag naar auto’s. In de gaten houden, dus!

Ondanks de veranderingen blijft het demissionaire kabinet zich inzetten voor de verkoop van emissievrije auto’s. Anders wordt het doel van de 100% emissievrije-nieuwverkoop in 2030 niet gehaald. Daarom blijft de bijtelling met 16 procent onder het normale tarief van 22 procent. Overigens wordt de catalogusprijs waarover de korting op het bijtellingspercentage voor EV’s geldt, vanaf 2023 verder verlaagd, naar 30.000 euro.

En verder
In de prinsjesdagstukken staat trouwens meer informatie die voor jou als ondernemer interessant is. Zo mag je de thuiswerkvergoeding, twee euro per thuisgewerkte dag, betalen uit de onbelaste werkvergoeding. De onbelaste kilometervergoeding van 19 cent blijft ook bestaan.  

Aanbevolen artikelen

Bovemij concentreert zich op verzekeringen, garanties en datadiensten
Collectieve zorgverzekering voor jouw medewerkers? Goed idee!
Zeven vragen en antwoorden over de milieuschadeverzekering

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.