Let op: flinke toename in onderdelendiefstal

De klok is weer verzet. Dat merken wij als verzekeraar in een flinke toename in onderdelendiefstal in deze periode van het jaar. 

Wat is er aan de hand? 

Tijdens de zomermaanden hebben dieven uitgebreid geobserveerd bij automotive bedrijven. Er worden steeds nieuwe manieren gevonden om uit het zicht te blijven van beveiligingssystemen. Hierbij worden bedrijven met een actief beveiligingssysteem, zoals een intelligent camerasysteem over het algemeen ontzien. 

Diefstallen caravan- en camperbedrijven 

Dit jaar zijn er al verschillende diefstallen van caravans gemeld door dealerbedrijven. Hierbij werd het gehele object ontvreemd vanaf het buitenterrein. Delen van het hekwerk zijn vernield en disselsloten van de caravans geforceerd. 

Diefstallen autobedrijven 

Opvallend is verder de flinke diefstaltoename van radar- en koplampunits. Een forse stijging geldt met name voor de merken BMW, Mazda en Volkswagen. Specifiek voor diefstal van deze onderdelen is het een effectieve voorzorgsmaatregel om de voertuigen strak (neus aan neus) tegen elkaar te parkeren. Op deze manier maak je het de dieven zo lastig mogelijk. 

Meer tips over het voorkomen van (onderdelen)diefstal? Lees dan deze tips op onze website. 

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.