Hoe veilig is jouw bedrijf?

Van 8 tot en met 12 oktober was het de Week van de Veiligheid. Een goed initiatief om aandacht te vragen voor het voorkomen
van ellende voor jezelf, je medewerkers en jouw bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat je als bedrijf met maximaal 5 vestigingen en 50 fte in aanmerking kunt komen voor een gratis veiligheidsscan? En dat er verschillende groepstrainingen worden georganiseerd rondom winkeldiefstal, overvallen en agressie. Kijk op www.weekvandeveiligheid.nl voor meer informatie.

Esther Landman, productspecialist bij Bovemij, vertelt je in dit artikel meer over veiligheid en neemt je mee in de wereld van Cybercrime.

Aandacht voor veiligheid is het hele jaar nodig

Een overval, brand, waterschade, phising mails, diefstal, oplichting….. Je zult er vast wel eens mee te maken hebben gehad en anders ken je wel iemand die dit is overkomen. Wij helpen je graag bij het in kaart brengen van de risico’s die je als ondernemer loopt. Wij bieden je daarom altijd een preventietraject aan waarbij een risicodeskundige samen met jou door je bedrijf loopt om een inschatting te maken van de risico’s.

Veel preventiemaatregelen zijn van organisatorische aard, zoals het lopen van een laatste ronde door het bedrijf om te controleren of alle deuren en ramen gesloten zijn en of er geen apparaten aan staan. Brandschade kun je zo veel mogelijk voorkomen door bijvoorbeeld accu’s tijdens werktijd op te laden en poetsdoeken te bewaren in een speciaal daarvoor bestemde bak.

1 op de 3 Nederlanders accepteert digitale uitnodigingen van onbekenden

Een heel nieuw risico is cybercriminaliteit. Hoewel nieuw... Cybercriminaliteit is al een aantal jaren een flinke luis in de pels. We kennen natuurlijk allemaal voorbeelden van de banken die tijdelijk niet beschikbaar zijn voor de gebruikers. Een DDoS-aanval zorgt er voor dat de website overbelast raakt waardoor je niet meer in kunt loggen.

Je zult misschien wel denken "dat overkomt mij niet". Maar wist je bijvoorbeeld dat:

  • het risico op cybercriminaliteit inmiddels groter is dan het risico op brand?
  • 1 op de 3 Nederlanders digitale uitnodigingen van onbekenden accepteert?
  • meer dan 1 op de 3 BOVAG-leden in 2017 te maken heeft gehad met cybercrime?
  • 1 op de 4 Nederlanders hun accountinformatie deelt met anderen?
  • honeypot en juice jacking niets met een zondags ontbijt te maken hebben?

Erik Beets: “Mijn eerste reactie? Er zal wel een programma zijn vastgelopen”

Phishing mails worden over het algemeen goed herkend. Maar cybercriminelen bedenken helaas steeds weer andere manieren om je te grazen te nemen. Erik Beets, samen met vader Bertus eigenaar van garage Bosch Car Service Bertus Beets in Purmerend, dacht zijn data bijvoorbeeld veilig opgeslagen te hebben in de Cloud. Met de nadruk op ‘dacht’. In dit artikel vertelt hij hoe hij het slachtoffer werd van cybercrime door het aanklikken van een YouTube filmpje.

Het gaat de criminelen niet alleen om het stelen van jouw gegevens, maar vooral om het lam leggen van het hart van jouw bedrijf: want wie is er tegenwoordig nou niet afhankelijk van ICT? Om je vervolgens zonder pardon te chanteren om bitcons te betalen zonder de garantie dat je daadwerkelijk weer toegang hebt tot jouw gegevens.

Over gegevens gesproken… Wat als de crimineel over jouw klantdata beschikt?

Zorgeloos digitaal ondernemen

Digitaal veilig ondernemen draagt bij aan het zo veel mogelijk voorkomen van schade door cybercriminaliteit. Wij weten wat voor risico’s je als ondernemer loopt en op basis van deze kennis hebben wij het Digitaal Veilig Pakket ontwikkeld, een pakket dat je beschermt tegen de gevolgen van onder andere hacks, ransomware en datalekken.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.