Geef criminelen geen kans, gebruik Elena

Heb je te maken gehad met een dubieus bedrijf? Een wanbetaler? Of een klant die zijn auto na de proefrit of verhuur niet terug heeft gebracht? Zo’n situatie kan een behoorlijke impact hebben op je bedrijf. Door je klant voorafgaand aan de proefrit of verhuur te checken in Elena, kun je een hoop narigheid voorkomen en tijd besparen. Tijd die je natuurlijk veel liever besteedt aan je dagelijkse werkzaamheden!

Drie redenen om Elena te gebruiken

Elena is een waarschuwingssyteem. Hiermee kunnen BOVAG-verhuurbedrijven, motorbedrijven, autodealers en onafhankelijke autobedrijven elkaar waarschuwen voor malafide huurders. Mét de branche tégen criminaliteit. Nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande drie redenen om Elena te gebruiken.

1. Je voorkomt (extra) criminaliteit

Hoe vervelend ook, het kan gebeuren dat je met je bedrijf wordt beetgenomen. Iemand brengt de geleende auto niet terug of licht je op een andere manier op. Om te voorkomen dat zo iemand nog meer slachtoffers maakt, kun je je collega-ondernemers inlichten. Met Elena voer je de gegevens van je klant in, zodat andere ondernemers een melding krijgen als diezelfde persoon zich bij hen meldt. Zo ontstaat er langzamerhand een soort zwarte lijst met malafide huurders, die zo geen kans meer hebben iemand op te lichten.

2. Je voldoet aan privacywetgeving

Met Elena voldoe je aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bovendien is Elena goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Je mag dus de gegevens van de betreffende klant zonder problemen invoeren en delen met andere ondernemers.

3. Je schrikt dubieuze klanten af

Met een simpele check kun je in Elena checken of iemand zich bij andere ondernemers misdragen heeft. Als zo iemand weet dat je Elena gebruikt, zal hij zich wel twee keer bedenken om het ook bij jou te proberen. Dan weet hij zeker dat hij tegen de lamp gaat lopen. Elena werkt dus ook preventief.

Meer weten?

Nadat eerder al motorbedrijven aansloten zijn, kunnen vanaf nu ook autobedrijven gebruikmaken van Elena. Op deze flyer van BOVAG vind je nóg meer redenen om gebruik te maken van Elena. Meer weten? Kijk op de website van BOVAG. En wil je criminelen nóg minder kans geven? Denk dan ook eens aan de Proefit Manager.

Aanbevolen artikelen

Weet jij wat je moet doen bij ziekteverzuim?
Tips voor goed sleutelbeheer
8 fouten die op de loer liggen bij het maken een proefrit

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.