5 fabels over Bovemij Voorraadfinanciering

‘Als ik meer werkkapitaal had...’ Schiet dat regelmatig door je hoofd? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in Bovemij Voorraadfinanciering. Wij helpen je alvast op weg door vijf fabels over deze financiering te verhelderen.  

Fabel 1: Bovemij Voorraadfinanciering is alleen geschikt voor de grotere autobedrijven  

Heeft jouw autobedrijf een bescheiden omzet? Dan hoef je Bovemij Voorraadfinanciering niet aan je neus voorbij te laten gaan. “Al vanaf een verkoopwaarde van een handelsvoorraad van € 350.000 kom je ervoor in aanmerking”, vertelt Steffen van der Velde, Salesmanager Key Accounts bij Bovemij.

Fabel 2: Een voorraadfinanciering betekent een stapel regelwerk

“Bovemij Voorraadfinanciering is een eenvoudig product”, stelt Steffengerust. “Je hoeft er geen nieuwe bankrekening voor af te sluiten, je kunt gewoon je bestaande rekening gebruiken. Ook handig: met je huidige voorraadmanagementsysteem maak je een voorraadlijst aan en stuur je die in via de portal. Zo is het grootste deel van het werk gedaan. Het hele acceptatieproces is dan ook geen kwestie van maanden, maar van weken.”  

Fabel 3: Je kunt maar één keer per maand geld opnemen 

Er zijn bankfinancieringen waar je maandelijks geld kunt opnemen. Kies je voor zakelijk financieren van Bovemij, dan is er geen limiet.  “Je kunt zo vaak geld aanvragen als je wilt. Binnen een paar uur na de aanvraag staat het al op je rekening. Klanten zijn hierdoor vaak positief verrast. Omdat het allemaal zo snel gaat, kunnen ze korter op de bal zitten. En dat zorgt weer voor meer omzet en dus ook winst.” 

Fabel 4: Alleen auto’s met een kenteken zijn te financieren 

“Het duurt meestal een paar weken voordat importauto’s een kenteken hebben. Het lastige is dat deze auto’s vaak pas worden gefinancierd als het kenteken geregistreerd is bij de RDW. Met Bovemij Voorraadfinanciering hoef je hier niet op te wachten. Iedere auto die op je terrein staat, kun je laten financieren. Met of zonder kenteken. Ideaal voor autodealers die veel van hun voorraad importeren.” 

Fabel 5: Op de gefinancierde auto’s zit afschrijving 

“Bij sommige financierders moet je na 90 dagen beginnen met terugbetalen. Bij Bovemij Voorraadfinanciering zit er geen afschrijving op de auto’s. Het grootste voordeel hiervan is dat het administratief veel minder belastend is. Je hoeft niet in de gaten te houden hoe lang een auto er al staat en of er een stukje terugbetaald moet worden. Dat scheelt echt veel tijd.”  

Wat zijn de kosten van een voorraadfinanciering? 

Na het lezen van deze misvattingen ben je misschien benieuwd naar de kosten van Bovemij Voorraadfinanciering. De kosten zijn bij ons opgebouwd uit drie elementen: 

  • Rente: we werken met een variabele rente die is gebaseerd op de Euribor-rente plus een opslag. Deze opslag is afhankelijk van de hoogte van de financiering, courantheid van de voorraad en financiële sterkte van het bedrijf. Maatwerk dus!

  • Bereidstellingprovisie: dit is een vast percentage van 1% over het ongebruikte gedeelte van de voorraadfinanciering.  

  • Beheervergoeding: een maandelijks bedrag om alle kosten te dekken die gemaakt worden. Zoals onder andere de kosten voor import, registratie en licentie.

Klinkt Bovemij Voorraadfinanciering als iets voor jou? Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.