Alternative

Hulppakket voor verhuurbedrijven

Op 20 maart maakten we de inhoud van ons eerste hulppakket bekend. De afgelopen tijd hebben we voortdurend met onze klanten in contact gestaan en hebben we gewerkt aan nieuwe ondersteunende maatregelen. Want wij zijn Bovemij. En wij zijn er voor jou. Want wij weten dat verhuurmomenten vanwege het coronavirus niet of nauwelijks plaats vinden en verhuurovereenkomsten geannuleerd worden. De omzet van je bedrijf staat hierdoor zwaar onder druk. Opnieuw willen we laten zien dat je op ons kunt rekenen.

Daarom hebben het volgende hulppakket samengesteld, speciaal voor verhuurbedrijven.

Dekkingswijzigingen wagenpark motorrijtuigen

Om geld te besparen, overweeg je misschien om motorrijtuigen te schorsen of voor je motorrijtuigen op locatie een casco dekking aan te houden of de motorrijtuigen juist tijdelijk uitsluitend casco te verzekeren.

Dit zijn de mogelijkheden voor het aanpassen:

Kentekens schorsen en de verzekering stoppen

Er zijn kosten verbonden aan het schorsen van motorrijtuigen. Per soort motorrijtuig geldt een ander tarief. De RDW heeft de verzamelaarsregeling voor schorsen uitgebreid. Normaal kunnen met deze regeling alleen oudere motorrijtuigen voordelig worden geschorst. Vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle motorrijtuigen, ongeacht hun leeftijd. Dit geldt voor de periode van 26 maart tot 26 juni 2020. Je betaalt voor vijf motorrijtuigen het reguliere schorsingstarief. Ieder volgend motorrijtuig is gratis.

Wij adviseren je om eerst de website van het RDW te raadplegen zodat je een goed besluit kunt nemen over het schorsen van je motorrijtuigen. Meer informatie over de tarieven, schorsen en de verzamelaarsregeling vind je op de website van de RDW.

Wil je één of meerdere motorrijtuigen schorsen, let dan op de volgende aandachtspunten:

 • Zodra het kenteken is geschorst, ben je geen motorrijtuigenbelasting meer verschuldigd.
 • Je bent niet meer verplicht om jouw motorrijtuig voor Wettelijke Aansprakelijkheid te verzekeren. 
 • Geschorste motorrijtuigen mogen niet meer op de openbare weg komen. Je mag de motorrijtuigen ook niet meer parkeren op de openbare weg. Dit geldt ook voor openbaar toegankelijke parkeerterreinen en parkeergarages! Zorg voor een veilige, niet openbare ruimte waar(in) je de motorrijtuigen kunt stallen.

Het verzekeren van de motorrijtuigen op locatie

Overweeg je om de verzekeringsdekking voor je motorrijtuigen aan te passen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je hebt op dit moment je motorrijtuigen voor WA en Casco verzekerd. Neem contact met ons op als je de motorrijtuigen wilt schorsen en het contract aan wilt passen naar een uitsluitend cascoverzekering op locatie. Ook een minder uitgebreide dekking op locatie is mogelijk.
 2. Je hebt op dit moment je motorrijtuigen voor WA verzekerd. ls al je motorrijtuigen op één of meerdere locaties staan, dan heb je als ondernemer te maken met een hoger risico, zoals brand, diefstal en hagelschade. Je kunt dit risico zelf dragen maar je kunt ook overwegen om je motorrijtuigen te verzekeren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Tijdelijke verruiming van acceptatie voor verhuur

  Tot 1 juli 2020 breiden wij onze acceptatierichtlijnen voor de commerciële verhuur tijdelijk uit. Dit betekent dat je jouw motorrijtuigen tot die tijd ook mag verhuren aan restaurants die normaal gesproken geen maaltijden bezorgen, maar dit nu wel doen. Om voor deze verruiming van dekking in aanmerking te komen, gelden in aanvulling op de bestaande voorwaarden de volgende acceptatie-eisen:

  • De minimum leeftijd van de bestuurder is 22 jaar.
  • De bestuurder moet minimaal 1 jaar in het bezit van het rijbewijs.
  • De lading of de goederen die vervoerd worden, is niet verzekerd.
  • Je mag geen contante betalingen aannemen.
  • Verhuur aan shoarmazaken, pizzeria's en cafetaria's blijft uitgesloten.

  Wij ondersteunen echter ook de lokale initiatieven van ondernemers. Ben je van plan zo'n initiatief op te starten? Neem dan eerst contact met ons op om de verzekeringsmogelijkheden van deze initiatieven en de uitsluiting ‘ bezorgdiensten horeca’ op de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering te bespreken.

  Wil je meer informatie?

  Voor al je vragen over deze maatregelen kun je terecht bij je eigen accountmanager. We houden je op de hoogte van aanvullende manieren waarmee we je verder kunnen ondersteunen. In de tussentijd staan al onze mensen klaar om je zo goed mogelijk te helpen. Het zou kunnen dat we door de piekbelasting wellicht wat minder goed bereikbaar zijn dan je van ons gewend bent; we vragen je begrip daarvoor.

  Benieuwd wat we nog meer voor je kunnen doen? Kijk dan op www.bovemij.nl/samenvooruit. Hier vind je de meest actuele informatie, tips en ook verhalen van ondernemers. We wensen iedereen veel gezondheid toe.

  Terug naar Samen vooruit!

  Of stel je vraag via....
  Heb je een vraag?
  Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.

  Roy Daamen
  Accountmedewerker