Alternative

Bespaar geld, pas je verzekeringen aan

De boodschap van premier Rutte van afgelopen maandag (14 december 2020) was duidelijk. Het kabinet heeft besloten tot harde maatregelen. Als gevolg van de harde lockdown die afgelopen maandag aangekondigd is, zijn rijscholen tot en met 19 januari gesloten. 

Vandaag kondigen we de volgende maatregelen aan.

Dekkingswijzigingen individuele motorrijtuigen

Om geld te besparen, kan je overwegen om de dekkingen op de individuele verzekeringen aan te passen. Voor een advies op maat of het aanpassen van je pakket, kun je contact opnemen met Bovemij via zakelijk@bovemij.nl.

Dit zijn de mogelijkheden:

Kentekens schorsen en de verzekering stoppen

Er zijn kosten verbonden aan het schorsen van motorrijtuigen. Per soort motorrijtuig geldt een ander tarief. Wij adviseren je om eerst de website van het RDW te raadplegen zodat je een goed besluit kunt nemen over het schorsen van je motorrijtuigen. De RDW heeft de verzamelaarsregeling voor schorsen uitgebreid. Normaal kunnen met deze regeling alleen oudere motorrijtuigen voordelig worden geschorst. Vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle motorrijtuigen, ongeacht hun leeftijd. Dit geldt voor de periode van 18 december 2020 tot en met 19 januari 2021. Je betaalt voor vijf motorrijtuigen het reguliere schorsingstarief. Ieder volgend motorrijtuig is gratis. Meer informatie over de tarieven, schorsen en de verzamelaarsregeling vind je op de website van de RDW

Wil je één of meerdere motorrijtuigen schorsen, let dan op de volgende aandachtspunten:

  • Zodra het kenteken is geschorst, ben je geen motorrijtuigenbelasting meer verschuldigd.
  • Je bent niet meer verplicht om jouw motorrijtuig voor Wettelijke Aansprakelijkheid te verzekeren. De verzekering kan stopgezet worden en je betaalt vanaf de schorsingsdatum geen premie meer voor de WAM-verzekering. Laat ons wel weten welke motorrijtuigen je geschorst hebt zodat wij de dekking kunnen stopzetten of aanpassen. Geschorste motorrijtuigen kunnen nog wel voor (beperkt) casco verzekerd blijven.
  • Geschorste motorrijtuigen mogen niet meer op de openbare weg komen. Je mag de motorrijtuigen ook niet meer parkeren op de openbare weg. Dit geldt ook voor openbaar toegankelijke parkeerterreinen en parkeergarages! Zorg voor een veilige, niet openbare ruimte waar(in) je de motorrijtuigen kunt stallen.

Cascodekking wijzigen naar beperkt cascodekking

Zet je jouw motorrijtuig niet meer in en rij je zelf niet meer met je motorrijtuig? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de cascodekking te wijzigen naar een beperkt cascodekking. Je motorrijtuig is dan niet meer verzekerd voor onder andere aanrijdingsschades maar wel voor bijvoorbeeld diefstal, hagel, brand en storm.

Wil je je dekking wijzigen? Dat kan nu heel eenvoudig via mijnOndernemersportaal! Ga hiervoor naar jouw overzicht van losse voertuigen, selecteer het voertuig en kies voor 'dekking wijzigen'.

Inzittendenverzekering stopzetten

Als je jouw motorrijtuig(en) tijdelijk niet gebruikt, ook niet voor privé doeleinden, dan kun je de Inzittendenverzekering tijdelijk stop zetten. Ook dit kan via het overzicht van losse voertuigen op mijnOndernemersportaal.

Geen poliskosten

Wij begrijpen dat deze wijzigingen ook kosten met zich meebrengt. Daarom brengen wij tot 1 juli 2020 geen poliskosten in rekening. Dit geldt ook voor de gebruikelijke kosten die wij in rekening brengen voor het aan- en afmelden van kentekens bij het RDW.

Wil je meer informatie?

Voor al je vragen over deze maatregelen kun je terecht bij je eigen accountmanager. We houden je op de hoogte van aanvullende manieren waarmee we je verder kunnen ondersteunen. In de tussentijd staan al onze mensen klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Terug naar Samen vooruit!

Of stel je vraag via....
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.
Neem contact op

Roy Daamen
Accountmedewerker