Zo bereid je je voor op sneeuw (nu en in de toekomst)

Wordt er flinke sneeuwval voorspeld? Dan kan dit veel gevolgen hebben voor je bedrijfspand. In veel gevallen ben je verzekerd tegen sneeuwschade, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. We geven daarom hier de belangrijkste tips om sneeuwschade te voorkomen.

1. Zorg voor goede afwatering

Na sneeuwval volgt dooi. Loopt het water daarna niet goed weg, dan kan dit waterschade opleveren. Maak daarom nog voor de sneeuwval je dakgoten schoon als die vol liggen met bladeren en ander vuil.  

2. Sluit je waterleidingen af

Bij vrieskou zet het water in ongebruikte leidingen uit en daardoor kunnen ze knappen. Zorg er dus voor dat er geen water in de leidingen komt door ze af te sluiten. Dit geldt met name voor wasstraten, bedrijven met een wasbox buiten en voor vastgoed waar weinig water wordt gebruikt, zoals bandenloodsen.

3. Schep je dak leeg

Wind en sneeuw zorgen dat de sneeuw op één kant van het dak ophoopt. Stapelt zich wel erg veel sneeuw op een kant van je dak op? Schep dat deel van het dak dan leeg. Natuurlijk wel alleen als dit veilig kan– zet geen mensenlevens op het spel.

Tips voor de toekomst

Een aantal van bovenstaande tips zijn niet meer nodig als je periodiek onderhoud aan je dakvlakken laat plegen. En met lintverwarming voor je waterleidingen zorg je dat ze altijd vorstvrij blijven en hoef je geen water af te sluiten.

Wist je dat je medewerkers zijn verzekerd?

Belangrijker dan je pand zijn natuurlijk je medewerkers. Zij zijn onder de Goed Werkgeverschapsverzekering van Bovemij verzekerd tegen letsel en schade. Niet alleen in diensttijd, bijvoorbeeld tijdens een proefrit, maar ook tijdens hun woon-werkverkeer.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.