Tracefy, ENRA en G4S bundelen krachten tegen fietsdiefstal

Sinds begin 2021 is de Tracefy GPS tracker ook beschikbaar als product dat achteraf ingebouwd kan worden. De Tracefy GPS tracker is ongeveer zo groot als een luciferdoosje en kan op verschillende manieren in een E-bike worden ingebouwd. Vanaf 8 december 2021 kan de consument bij de GPS tracker een recovery abonnement van G4S Security afsluiten. Met dit abonnement kan de consument in geval van diefstal via de app een melding maken bij G4S die vervolgens direct in actie komt om de fiets op te sporen en ervoor zorgt dat de fiets weer met de consument herenigd wordt na recovery. Consumenten die een recovery abonnement van G4S Security afsluiten, krijgen bovendien maar liefst 20% korting op het diefstalcomponent van de premie van de E-bike verzekering van ENRA Verzekeringen.

Raymond Lussenburg, Manager commerciële dienst bij ENRA: “Bij ENRA vinden we preventie heel belangrijk. We zijn daarom ook blij met de samenwerking met Tracefy en G4S. Hiermee kunnen we nog beter onze toegevoegde waarde laten zien als een van de grootste fietsenverzekeraars. Het draagt bij aan ons grote doel: ervoor zorgen dat onze klanten onbezorgd gebruik kunnen maken van hun fiets, in dit geval hun E-bike.”

De GPS-oplossing is geschikt voor nieuwe én bestaande e-bikes en is exclusief verkrijgbaar bij aangesloten fietsenwinkels. Tracefy heeft inmiddels meer dan 150 dealers in Nederland en België waar de GPS tracker kan worden aangeschaft en onzichtbaar in de fiets worden ingebouwd.

Consumenten krijgen met de GPS tracker extra beveiliging van hun fiets: ze kunnen realtime zien waar de fiets is en worden via hun telefoon gewaarschuwd als hij wordt verplaatst. Blijkt de fiets onverhoopt toch gestolen, kan hij eenvoudig met één druk op de knop worden opgespoord door G4S Security.

Jeroen van Kester, commercieel directeur Tracefy: “Bij diefstal is het belangrijk om snel te handelen. Fietsen worden meestal eerst ‘koud gezet’: ergens in de bosjes of een paar straten verderop om op een later tijdstip ongezien te worden meegenomen. Diefstal van je fiets is altijd heel vervelend maar nu met mindere beschikbaarheid en lange levertijden van fietsen is het nog belangrijker je fiets goed te beveiligen”.

Richard van Gemert van G4S Security: “Daarom komen wij na een melding ook direct in actie. Fietsen waar wij een alarmmelding voor binnen krijgen worden meestal al binnen een paar uur terug gevonden. Als het toch iets lastiger blijkt en de fiets staat ergens binnen dan werken wij samen met de politie om de fiets terug te vorderen.”

Vragen over dit bericht?

Neem dan contact op met Raymond Lussenburg van ENRA (telefoonnummer: 06 53 65 56 15) of met Jeroen van Kester van Tracefy (telefoonnummer: 010 307 31 99).

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.