Succesvolle afronding certificateninkoopprogramma Bovemij

Bovemij koopt voor € 20,2 miljoen aan certificaten in

Bovemij, de dienstverlener van en voor de mobiliteitsbranche, kondigt aan dat zij certificaten inkoopt voor een totaalbedrag van circa € 20,2 miljoen. 55% van alle certificaathouders heeft deelgenomen aan het certificaatinkoopprogramma dat op 25 april 2022 is gestart. Hiermee rondt de Raad van Bestuur van Bovemij een succesvol inkoopprogramma af en hebben alle certificaathouders die dat wensen hun certificaten kunnen verkopen.

Het inkoopprogramma volgde op een besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 22 april, waarin de Raad van Bestuur van Bovemij toestemming kreeg om voor een maximumbedrag van € 25 miljoen certificaten in te kopen. Certificaathouders konden zich tot en met 25 mei inschrijven om hun certificaten te verkopen. In totaal is er voor circa € 20,2 miljoen aan certificaten aangeboden.

In 2010 startte Bovemij met de uitgifte van certificaten aan partijen in de mobiliteitsbranche. Met het opgehaalde geld kon Bovemij haar strategie uitvoeren. In 2019 deden Bovemij en grootaandeelhouder BOVAG samen onderzoek naar de optimale financieringsstructuur van Bovemij. Na uitvoerig onderzoek en alles afwegende is Bovemij tot de conclusie gekomen dat zij goed in staat is om haar strategische ambities voor de komende jaren uit eigen middelen te financieren. Doordat Bovemij er financieel gezond voor staat met een sterke balans, is er dit jaar ruimte voor een certificaatinkoopprogramma.

De voorwaarden voor het inkoopprogramma zijn op 25 april 2022 kenbaar gemaakt en de inschrijfperiode liep tot en met 25 mei 2022. Bovemij bevestigt dat aan alle voorwaarden van het inkoopprogramma is voldaan en dat zij nu overgaat tot het daadwerkelijk inkopen van de aangeboden certificaten. Alle aangeboden certificaten worden ingekocht. Uiterlijk half juni ontvangen certificaathouders die certificaten hebben aangeboden een individueel bericht over de inkoop van hun certificaten en zal de uitbetaling plaatsvinden.

Zoals eerder aangekondigd zullen de door Bovemij ingekochte certificaten (zowel de certificaten van dit inkoopprogramma als de certificaten die Bovemij heeft ingekocht vanuit de werknemersregeling) worden ingetrokken en zal Bovemij in het kader van de financiering van de inkoop vervolgens aandelen Bovemij aan BOVAG verkopen voor een bedrag van € 4,04 miljoen, wat gelijk staat aan 20% van de aangeboden certificaten. BOVAG onderstreept daarmee zijn lange termijn commitment als grootaandeelhouder en verhoogt zijn belang naar 88%. De overige 12% van de aandelen is in handen van de STAK Bovemij.

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.