Hoe een zorgmakelaar uitval helpt voorkomen

Wist je dat er in ons land één miljoen mantelzorgers zijn? De kans is dus groot dat er mensen in jouw team met deze intensieve taak te maken hebben of krijgen. Een manier om deze werknemers te steunen, is door een zorgmakelaar in te schakelen. Pascal Zweers, specialist zorg en inkomen bij Bovemij, vertelt waarom dit een uitkomst is voor je medewerkers én voor jou. 

Als er íemand is die veel ballen in de lucht moet houden, dan is het wel een mantelzorger. En dat maakt deze mensen volgens Pascal Zweers ook zo kwetsbaar: “Mantelzorg is vaak het probleem niet, dat voeren ze met liefde uit. Het is de combinatie met andere verplichtingen – van werk tot het onderhouden van sociale contacten – die het zo zwaar maakt. Zeventig procent van de mantelzorgers ervaart dan ook te veel werkdruk. Die druk kan ervoor zorgen dat iemand minder productief is of zelfs uitvalt. Heel vervelend voor de werknemer, de persoon die mantelzorg ontvangt en voor jou als werkgever.” 

Altijd op de hoogte

Om te voorkomen dat de emmer van een mantelzorgende werknemer overloopt, heeft de zorg- en inkomenspecialist een paar goede tips. “Zorg dat je weet wat er speelt in het privéleven van je werknemers. Ga daarom regelmatig met elkaar in gesprek. Merk je een verandering in iemands gedrag? Dan is dat een extra reden om even poolshoogte te nemen.” Ook tipt Zweers de BOVAG Zorgpolis. “Deze collectieve zorgovereenkomst kun je als secundaire arbeidsovereenkomst aan je werknemers aanbieden en heeft veel voordelen.” 

Hulp van experts

Pluspunten van de BOVAG Zorgpolis zijn onder andere dat je gegarandeerd geaccepteerd wordt en korting krijgt op de aanvullende verzekeringen en extra ruime vergoedingen bij onder andere fysiotherapie. “Voor mantelzorgers heeft de zorgpolis nog een belangrijk voordeel: ze kunnen gratis hulp krijgen van een zorgmakelaar”, vertelt Zweers. “Dit is iemand die je kan ondersteunen bij uitzoekwerk en regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn, financiën en de combinatie werk en mantelzorg. Taken die vaak veel tijd en energie opslurpen.” 

Via de zorgmakelaar kun je ook hulp krijgen van een ergotherapeut. “Deze expert kan je helpen om overbelasting te voorkomen, bijvoorbeeld door het geven van ergonomische instructies om iemand te tillen en het gebruik van eventuele hulpmiddelen. Allemaal manieren om de zorg te verlichten.” 

Geen flinke kostenpost   

Waar Zweers werkgevers ook vaak op wijst, is de Ziekteverzuimverzekering van Bovemij. “Een zorgmakelaar kan groot verschil maken in het leven van een mantelzorger, maar uitval van je werknemers is nooit helemaal te voorkomen. Met de Ziekteverzuimverzekering ben je verzekerd voor alle kosten die hierbij komen kijken. Denk aan de doorbetaling van loon en het salaris van vervangend personeel. Het slaapt toch lekkerder als je voor zo’n grote kostenpost verzekerd bent.”   

Met de BOVAG Zorgpolis kun je kiezen voor een verzekering van Zilveren Kruis of OHRA met korting. Bij Zilveren Kruis bereik je de zorgmakelaar op 026-4004040 en bij OHRA op 071-3640250.  

Aanbevolen artikelen

Hoe zit het ook alweer met de groene kaart?
Onze klanten beoordelen Bovemij Voorraadfinanciering met een 8,7. Wanneer ga jij er mee aan de slag?
Voor de ondernemer die goed voor zijn personeel wil zorgen

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.