Hoe een viaBOVAG.nl advertentie een vakantie redde

“Uitstekend”, zegt Pieter terwijl hij zijn nieuwsapp sluit. Het belooft deze lente prachtig weer te worden. Dat komt mooi uit, want zijn kinderen zijn in de meivakantie uit logeren. De ultieme kans om weer eens een midweekje te wielrennen met Ronald, denkt hij.

“De meivakantie? Dan kan ik wel vrij nemen. Goed idee”, appt Ronald opgetogen. Hij is niet alleen Pieters vaste wielrengenoot, ze zijn ook nog broers. “We hadden het laatst over een route in de Belgische Ardennen, toch? Ik denk dat we die even moeten laten schieten. Qua coronavirus. Volgens mij zei Rutte laatst ook dat we beter binnen de grenzen kunnen blijven. Weet jij nog goede routes in Nederland? Oh, en misschien kunnen we pa’s camper gebruiken!”

Grote plannen, grote tegenvaller

Pa’s camper. Dat is nog niet eens een slecht idee, vindt Pieter. De routes die hij op het oog heeft, liggen namelijk behoorlijk wat kilometers uit elkaar. De een ligt namelijk in Bloemendaal, terwijl de andere twee bij Heerlen en Groningen liggen. Met een camper is het een eitje om ze allemaal binnen een week te rijden.  Maar als hij zijn vader belt, vangt hij bot. “We waren juist van plan om er zélf met de camper op uit te trekken. Sorry”, zegt hij. Ai, denkt Pieter. Daar gaan onze vakantieplannen.

Minder vindbaar

Ondertussen zit ook camperverkoper Hein met een probleem. In de afgelopen tijd kocht hij vol goede moed tweedehands én nieuwe campers in om in het voorjaar te verkopen. Want de coronaregels zouden rond de lente toch wel soepeler zijn? Niet dus; de showrooms zijn gelukkig weer open, maar klanten mogen alleen op afspraak een bezoek brengen. Daardoor verkoopt Hein minder campers dan gehoopt. “Dit begint echt een probleem te worden”, verzucht hij in een videocall met zijn accountmanager van Bovemij. “Normaal is het hier in deze tijd druk, terwijl ik in een uithoek van Nederland zit. Daardoor heb ik me nooit gericht op online verkoop. Daar heb ik nu wel spijt van.”

Adverteren als oplossing

Heins accountmanager Nina weet precies wat hij bedoelt. Ze ziet dit soort problemen ook bij andere verkopers. Gelukkig heeft ze voor hen allemaal een oplossing. “Je bent toch BOVAG-lid? Heb je er weleens over nagedacht om te adverteren op viaBOVAG.nl? Dat is hét mobiliteitsplatform van en voor BOVAG-leden. Sinds begin van dit jaar kun je hier ook caravans en campers adverteren. Het werkt heel simpel en je kunt je advertenties koppelen aan je voorraadmanagementsysteem. En er komen veel klanten op af, want ze krijgen er veel extra zekerheden. Denk bijvoorbeeld aan een aankoop- en een omruilgarantie. En het mooie: tot 1 augustus 2021 is adverteren gratis!"

Zelf kopen

Terug naar Pieter. Teleurgesteld appt hij zijn broer dat het meerdaagse fietsplan in het water valt. “Dat hoeft toch niet?” appt Ronald vlug. “Misschien is dit wel een goede stok achter de deur om eindelijk samen zo’n camper te kopen. Daar hebben we het al zó lang over. Zullen we morgen anders eens kijken op viaBOVAG.nl? Daar heb ik laatst ook mijn fiets gekocht.” De volgende dag is het raak: de mannen vinden een Challenger Genesis uit 2008. Geen jonkie, maar de kilometerstand is prima. Bovendien heeft hij verwarming, handig voor in de herfstvakantie. Een afspraak voor een bezichtiging is, ondanks de coronamaatregelen, snel gemaakt.

Meteen prijs

Eigenlijk was de advertentie voor de Challenger maar een uitprobeersel van Hein. Hij wilde zien of hij wel gevonden werd, voordat hij de rest van zijn campers erop zette. Nou, dat wordt hij. Binnen een half uur heeft hij al een reactie van Pieter en Ronald. En het lijkt alsof ze serieuze plannen hebben om hem te kopen! Ze vragen zelfs naar nadere specificaties. Vol energie stuurt hij die naar hen toe. Zo kunnen ze zich voorbereiden op de bezichtiging.

Goede deal

Krap een week later doen Ronald en Pieter tevreden de deur van Heins showroom achter zich dicht. “Dus jullie gaan fietsen?” had Hein gevraagd. “Hebben jullie al een fietsendrager? Ik stuur jullie anders wel een overzicht van de modellen die we hebben. Als jullie er een willen, monteren we hem meteen aan de wagen.” Daar hadden de broers wel interesse in. Fijn, zo’n verkoper die meedenkt. “En met deze mooie camper kunnen we ook nog eens thuiskomen”, zeggen ze tegen elkaar. “Of op vakantie gaan natuurlijk!”

Adverteren op viaBOVAG.nl

Ben je lid van BOVAG en wil je meer weten over adverteren op viaBOVAG.nl? Neem dan een kijkje op mijn.bovag.nl/viabovag of mail naar adverteerders@viabovag.nl. ViaBOVAG is trouwens ook geschikt voor de verkoop van auto’s, fietsen en motoren.

Download de whitepaper

Natuurlijk doe jij aan online adverteren. Maar weet je wel zeker dat je hier alles uit haalt? En hoe bepaal je of een verkoopsite echt bij je past? In de whitepaper Zo maak je van online advertenties echte winnaars geven we je de handvaten om hierover na te denken. Én je krijgt tips voor de perfecte leadopvolging. Over verkopen gesproken: wist je dat viaBOVAG.nl dé plek is om je voertuigen aan de man te brengen? Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/viabovag!

Download de whitepaper

Aanbevolen artikelen

"Hoe meer we online zichtbaar zijn, hoe beter. Daar helpt viaBOVAG.nl bij"
Autobedrijf Vermeulen: “Door viaBOVAG.nl bereik ik veel meer potentiële klanten”
Een stuk van de taart naar de branche halen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.