"Het was een verademing hoe eenvoudig alles was"

John van der Veen is ondernemer in hart en nieren. En hij is ook iemand die het beste tot het laatst bewaart. Dertig jaar geleden richtte hij Van der Veen Autogroep op. En juist nu dat zijn kinderen op het punt staan het stokje over te nemen, speelt hij het klaar om extra hard te groeien. Dankzij de leasebevoorschotting en voorraadfinanciering van Bovemij. “Ik kan wel elke dag de vlag uithangen”, zegt John. “Zó enthousiast ben ik.” 

Wil je groeien als autobedrijf, dan zit er vaak maar één ding op: je voorraad vergroten. Hoe je aan geld komt om je showroom te vullen, is voor veel ondernemers alleen wel een hersenkraker. Daarom is Bovemij Voorraadfinanciering in het leven geroepen. Niet veel later voegden we daar Bovemij Leasebevoorschotting aan toe. Want ook leasebedrijven moeten hun vloot vergroten om te groeien.  

John maakt gebruik van beide oplossing, maar begon met het financieren van zijn leasevloot. “Mijn drie autobedrijven had ik al langer”, volgens John. “Anderhalf jaar geleden richtte ik een private-leasemaatschappij op. En daar was geld voor nodig. Alleen door mijn ervaring met banken wist ik dat dit erg moeilijk zou zijn.” 

Verademing

John wilde het liefst in zee met een financier uit zijn eigen branche. En vooral: iemand die vertrouwen had in zijn bedrijf. “Banken zien weinig in universele autobedrijven”, zegt John. “Ze zien voornamelijk veel beren op de weg. Eigenlijk is er heel weinig vertrouwen in onze sector. Maar dat vertrouwen kreeg ik wel van Bovemij.”  
 
Toen John om tafel ging met Bovemij om zijn leasevloot te financieren, was de beslissing snel genomen. “De communicatie was heel duidelijk”, vertelt de ondernemer. “Alles werd goed uitgelegd, van de voorwaarden tot de werkwijze. Het was een verademing hoe eenvoudig alles was. En dat is het nog steeds. We zijn twee maanden onderweg en de communicatie is echt top.”  

Beste maanden van het jaar 

Kort daarna startte John ook met Bovemij Voorraadfinanciering. Hierdoor kon hij een stuk meer auto’s inkopen. “Ik ben van 60 naar 160 auto’s op voorraad gegaan”, aldus John. Daarvoor financierde hij zijn voorraad via andere partijen, maar dat geld was niet toereikend. Hierdoor moest hij kansen alsnog laten gaan. Met Bovemij’s financieringen kreeg hij niet alleen meer vertrouwen, maar ook meer geld.  

“Ik heb nu veel jongere occasions”, zegt John. “Ik merk dat daar een grote markt voor is. Alleen er was eerder geen geld om op die behoefte in te spelen. Jonge occasions zijn natuurlijk ook duurder om in te kopen.” Maar die investering betaalt zich dubbel en dwars terug, volgens John. “De afgelopen twee maanden draaide ik meer omzet dan in de hele rest van het jaar.” 

Belangrijk voor de hele branche 

Hoe ziet John de toekomst van zijn bedrijf voor zich? “We hebben enorme groeimogelijkheden”, begint hij. “Maar mijn belangrijkste doel is om een goed renderend bedrijf over te dragen aan mijn kinderen.” Johns zoon, dochter en schoonzoon werken samen in Van der Veen Autobedrijf. De komende vijf jaar gebruikt hij om het bedrijf goed aan hen over te dragen.  

Dat hij nu nog zo’n grote impact kan maken op het bedrijf, betekent veel voor hem. “Dat is gewoon super. Misschien lijk ik wat ingetogen, maar ik ben er echt héél, héél blij mee. En ik denk dat het voor de hele automotive sector belangrijk is dat partijen als Bovemij ons financieren. Want veel collega-ondernemers hebben dezelfde ervaring als ik. Dat weet ik gewoon zeker.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wil je weten of Bovemij Voorraadfinanciering of Bovemij Leasebevoorschotting iets voor jou is? Neem dan contact op met je accountmanager om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

 

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.