Heb je jouw transport goed verzekerd?

Je hebt een flinke aankoop gedaan: tien auto’s laat je door een transporteur naar je bedrijf vervoeren. Wanneer ze bij jou aankomen, zie je ineens dat er bij een groot deel van de auto's schade aanwezig is. In dit artikel vertellen we hoe je ervoor zorgt dat je in zulke situaties goed verzekerd bent.

Het is een situatie die elke ondernemer kan overkomen: tijdens het transport van voertuigen gaat er iets mis. In dit geval heeft de transporteur een aanrijding gehad, met schade tot gevolg. Heel vervelend, zeker wanneer je niet de juiste afspraken hebt gemaakt met de transporteur. Of als er geen toereikende verzekering is.

Transport niet altijd verzekerd 

Als je een Casco allroundverzekering hebt afgesloten, dan is het transport van voertuigen die je zelf uitvoert met een vervoermiddel verzekerd. Maar dit geldt alleen voor voertuigen die je voor je eigen (auto)bedrijf vervoert. Transport dat door iemand anders wordt uitgevoerd of transport dat je voor iemand anders doet, valt niet onder de dekking van de Casco allroundverzekering. Ook het vervoer van andere handelsgoederen, zoals accessoires en auto-onderdelen, zowel door de verzekeringnemer zelf als door iemand anders, is niet verzekerd. Het kan daarom slim zijn om hiervoor een transportverzekering af te sluiten.  

“Dit is niet altijd nodig,” zegt Jorg Koenecke, Commercieel Manager bij Bovemij. “Het kan zijn dat wanneer je het vervoer door een externe partij laat uitvoeren, de transporteur het risico zelf al heeft afgedekt. In dit geval is het dus niet nodig om een transportverzekering af te sluiten. Ik maak het verhaal een stapje complexer: het kan ook zijn dat de transporteur wel een transportverzekering heeft, maar dat de dekking onvoldoende is. Als je als ondernemer in zo’n situatie geen extra dekking sluit, dan loop je alsnog een risico. Het is daarom erg belangrijk om goed na te gaan welke afspraken er zijn gemaakt met de transporteur.”  

“Als onze zakelijke klanten voertuigen transporteren en de transporteur dit risico niet (volledig) dekt, willen wij graag helpen,” gaat Jorg verder. “We hebben echter bij Bovemij zelf geen transportverzekering in ons schap liggen, maar om onze klanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, bemiddelen wij voor de transportverzekering voor andere Nederlandse verzekeringsmaatschappijen als intermediair. Op deze wijze blijven we onze klanten ontzorgen.”  

Meer informatie 

Interesse in een transportverzekering? Neem dan contact op met je accountmanager of relatiebeheerder om de wensen en mogelijkheden te bespreken. 

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.