Geri Peeters: "Wij onderscheiden ons door onze goede service"

Geri Peeters richtte in 1993 samen met zijn vrouw de winkel ‘Peeters Tweewielers’ op. In de winkel in Maarheeze worden hoofdzakelijk kinderfietsen verkocht, maar ook school-, volwassenen- en elektrische fietsen en accessoires.

Een mooie kans

Voor de oprichting van Peeters Tweewielers werkte Peeters ruim drie jaar bij een fiets en brommerwinkel in Maarheeze. Zijn toenmalige werkgever stopte met de winkel en het pand kwam leeg te staan. Hoewel Peeters destijds pas 20 was, besloot hij er samen met zijn vrouw voor te gaan. Peeters: “We dachten: als wij het nu niet doen, doet misschien iemand anders het.” Het grote voordeel was dat hij door zijn werkzaamheden in de fiets- en brommerwinkel van zijn voormalige werkgever al bekend was in het dorp. “De mensen wisten met wie ze te maken hadden; dat zorgde voor vertrouwen.”

Specialisatie in kinderfietsen

De winkel van Geri en zijn vrouw begon in 1993 aan huis op honderd vierkante meter, met de verkoop van een partij kinderfietsen die uit de collectie was. In 2007 verhuisden Geri en zijn vrouw zowel zakelijk als privé naar het huidige pand en inmiddels bezitten zij ook een groot magazijn. De groei van de winkel heeft ertoe geleid dat zij zich volledig hebben kunnen specialiseren in kinderfietsen. Peeters: “Als we zouden stoppen met alle andere fietsen, zou dit nog beter zijn voor de verkoop van kinderfietsen. Maar we hebben in het dorp ook een sociale functie, dus we kunnen hier niet zomaar mee stoppen.”

Klanten uit de wijde omgeving

De ruime keuze aan kinderfietsen trekt consumenten uit een wijde omgeving. Peeters: “Inmiddels komen mensen uit de hele regio hier, omdat we een groot assortiment aan kinderfietsen hebben. Bovendien heeft de consument tegenwoordig weinig tijd: ze willen meteen spijkers met koppen slaan en een fiets meenemen.” Als consumenten goed geslaagd zijn voor een kinderfiets, komen ze vaak later terug voor een schoolfiets. “Vaak komen consumenten terug voor een deskundig advies, omdat ze voorheen goed geholpen zijn. Door een goede service proberen wij ons te onderscheiden.”

Online fietsverkoop

De online wereld heeft het werk van Peeters erg veranderd. “Online fietsverkoop vormt een grote concurrent en kan een bedreiging vormen, maar wij zien het vooral als kans.” Peeters biedt namelijk zelf ook veel fietsen online aan en door het grote magazijn is het mogelijk om bijna al deze fietsen voorradig aan te bieden. Voor de kinderfietsen isrichtte Geri een speciale site op: het ‘Kinderfietspaleis.’ “We verkopen kinderfietsen door heel Nederland!”

Goed verzekerd

Vanaf de oprichting is Peeters bij Bovemij verzekerd. Een goede verzekering was destijds voor Peeters een van de vereisten. Peeters: “Het grote voordeel van Bovemij is dat ze specifieke verzekeringen hebben voor onze branche.” De vrouw van Peeters regelt hoofdzakelijk de administratieve zaken en heeft hierdoor het contact met de accountmanager. “Patrick Verberkt komt hier al jaren; als er iets is wordt het gewoon netjes opgelost.”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.