Geef dieven het nakijken met slimme camera's

Autobedrijven zijn al jaren een populair doelwit van diefstal. Vrijwel iedere week is het wel ergens in Nederland raak. Koplampunits, wielsets en andere waardevolle auto-onderdelen verdwijnen regelmatig. Met een slim beveiligingssysteem maak je de kans op inbraak een stuk kleiner.

Door de coronacrisis stonden veel buitenterreinen van autobedrijven de afgelopen maanden voller dan normaal. Dit maakte ze extra interessant voor criminelen. Maar ook nu de voorraden weer wat afnemen, slaan dieven behoorlijk hun slag. Bedrijven met een actief beveiligingssysteem krijgen minder vaak ongewenst bezoek over de vloer.

Snel en slim

Heb je nog geen actief beveiligingssysteem op je buitenterrein? Dan kun je ook kiezen voor een tijdelijk camerasysteem. Zo’n systeem kun je snel instellen en voorzien van verlichting, zodat je terrein ook ’s nachts goed verlicht is.

Grotere pakkans

Indringers of ongewenste voertuigen komen hiermee niet meer zo makkelijk op je terrein. Het systeem maakt namelijk gebruik van videocontentanalyse, waardoor auto’s of personen direct worden opgemerkt als een van de camera’s ze opmerkt. Detectiemeldingen van de intelligente software worden aan een particuliere alarmcentrale doorgegeven, die weer in contact staat met de politie. Zo’n geverifieerde alarmmelding krijgt van de politie prioriteit, waardoor ze snel ter plaatse zijn en zo de pakkans vergroten.

Leveranciers en extra tips

Sabotage van het systeem is ook verleden tijd. Wordt het bewogen, afgedekt of doorknipt, dan wordt daar automatisch een melding van gemaakt. Een lijst met leveranciers van dit soort camerasystemen vind je hier. Ook geven we hier je nog zes extra tips om onderdelendiefstal te voorkomen en vind je de voorwaarden waaraan zo’n actief camerasysteem moet voldoen.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de verschillende systemen? Wij helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Neem hiervoor contact op met je contactpersoon van Bovemij.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.