Erik Kemp: "Eigenlijk ben ik een ambassadeur voor Bovemij"

Erik Kemp is oprichter en eigenaar van Kemp Rijopleidingen BV, een verkeersschool in de breedste zin van het woord. Naast autorijlessen biedt Kemp ook rijlessen en opleidingen voor scooter, motor, BE, bus, vrachtauto en boot. Ook kun je bij Kemp terecht voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs.  

Ambitie voor het vak

Kemp begon in 1989 voor zichzelf met een eenmansrijschool onder de naam “Autorijschool Erik Kemp”, vanuit zijn passie voor autorijden. Alhoewel hij destijds niet de droom had om uit te groeien tot een grote verkeersschool, is dat toch gebeurd. Kemp: “De groei van het bedrijf is de laatste jaren zo snel gegaan dat ik mensen aan heb moeten stellen om taken van me over te nemen.” Momenteel heeft Kemp 55 (meestal) fulltimemedewerkers in dienst, waaronder twee operational managers, een wagenparkbeheerder, een personeelsfunctionaris en zeven kantoormedewerkers.

Een moeilijke branche

Kemp opereert naar eigen zeggen in een moeilijke branche: “Het is een vrij beroep: iedereen die rijles geeft mag een eigen rijschool mbeginnen. Er is veel concurrentie van bedrijven waar de prijzen veel lager liggen.” Daarom heeft Kemp zich met zijn verkeersschool gespecialiseerd in motor- en vrachtwagenopleidingen en het afnemen van examens op locatie.

Continu blijven innoveren

Het is in deze moeilijke branche van belang onderscheidend te blijven door continu te innoveren. Kemp doet dit door slim in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Zo is hij recentelijk gestart met het dealen van elektrische scooters. “Vanaf 2021 is het verboden om met een benzinescooter in de binnenstad van Amsterdam te komen. Wij willen vooruit lopen op deze ontwikkeling en zien toekomst in de elektrische scooters.” Momenteel kunnen klanten de scooters alleen kopen, maar er liggen plannen voor een private lease constructie.

Toekomstplannen

Het blijft voor Erik niet alleen bij elektrische scooters; hij heeft nog meer ambitieuze plannen voor de toekomst. Omdat het moeilijk is aan goede instructeurs te komen, wil hij graag starten met beroepsopleidingen. “Door instructeurs binnenshuis op te leiden, kunnen we de krenten uit de pap halen.” Op de agenda voor 2018 staan ook ondernemersopleidingen: “Binnenkort kan iedereen die een eigen bedrijf wil oprichten in de transport-, personenvervoer- of taxibranche bij ons terecht voor vragen en advies.”

Prettige samenwerking met Bovemij

Kemp deelt zijn toekomstvisie over de branche graag in de Raad van Advies van Bovemij. In die bijeenkomsten wordt besproken hoe de branche vooruit geholpen kan worden en welke rol Bovemij hierin kan spelen. “Bovemij helpt ons succesvoller te ondernemen, bijvoorbeeld door de financieringen van vrachtauto’s.” Kemp is betrokken bij Bovemij: “Eigenlijk ben ik een soort ambassadeur voor Bovemij. Ik beveel het bedrijf regelmatig aan bij andere rijscholen.”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.