Edwin van Ekeris: “Laat je niet gek maken door het hectische jaar 2020”

Na een korte dip aan het begin van de coronaperiode kreeg Van Ekeris Tweewielers de klantentoestroom weer op gang. Eigenaar Edwin van Ekeris vertelt hoe zijn bedrijf er momenteel voorstaat en blikt vooruit op 2021.

Binnen no-time werd Van Ekeris Tweewielers coronaproof, afgelopen maart. Het team van Van Ekeris zette een stapje extra, en dat werd beloond door de klant. Ook toen al vond hij het van belang om naar de lange termijn te kijken. De veerkracht en flexibiliteit van medewerkers en klanten vielen hem op.

Hoe heb je het jaar 2020 ervaren?

“Op papier was het voor ons een fantastisch jaar. Van euforie is alleen geen sprake. Ik denk namelijk dat dit succes een beetje overschaduwd gaat worden door de uitdagingen van de komende periode. Dat baart mij en de rest van het bedrijf zorgen. 2020 was een goed jaar, maar geen referentiejaar. Alles was anders dan anders.”

De grootste uitdaging zit volgens Edwin in de beschikbaarheid van onderdelen. “Qua personeel en werk redden we het allemaal wel. Maar reparaties worden lastiger als we via de fabrikanten geen onderdelen meer kunnen bestellen. Dat merkten we dit jaar af en toe al.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2021?

“We zijn al een tijdje bezig met uitbreiding, volgend jaar is alles als het goed is af. Met een grotere winkel kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Aan een webshop hebben we geen behoefte, we zien onze klanten het liefst in de winkel. Daarnaast gaan we onze focus ook wat meer leggen op de zakelijke markt. We gaan kijken of we de mogelijkheden daar wat meer kunnen uitdiepen.”

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

“Probeer de rust te bewaren. Laat je niet gek maken door de hectiek die 2020 met zich meebracht. De kans is aanwezig dat de populariteit van fietsen blijft groeien, maar ga geen gekke dingen doen. Zet bijvoorbeeld niet opeens je hele magazijn vol met handel, dat is eigenlijk net hamsteren. Gun elkaar ook wat business, dat is bijzonder belangrijk in deze tijden.”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.