Bovemij founding partner van JINC Nijmegen

Door de samenwerking met JINC helpen we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Onze medewerkers dragen daaraan bij als bliksemstagebegeleider, carrièrecoach en/of sollicitatietrainer. Iedereen groeit met JINC en Bovemij.

We willen als Bovemij stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid hebben we nu een mooie stap hebben gezet. Afgelopen week zette Hans Coffeng (CEO) namelijk zijn handtekening onder een contract dat ons vanaf 1 januari 2023 founding partner maakt van de nieuwe vestiging van JINC in Nijmegen. 

Wat is JINC?

JINC is een landelijke non-profit organisatie die sinds 2003 werkzaam is in inmiddels ruim 20 steden in Nederland. JINC gelooft dat alle kinderen talent hebben, ook als ze opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen en strijdt daarom voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt.

  • Tijdens Bliksemstages ontdekken basisschoolleerlingen en vmbo’ers wat er te koop is op de arbeidsmarkt.

  • Door gesprekken met een Carrière Coach krijgen ze inzicht in hun kwaliteiten.

  • En tijdens sollicitatietrainingen leren ze wat er komt kijken bij een sollicitatiegesprek.

JINC bereikt hiermee ruim 65.000 leerlingen per jaar. De ervaring leert dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Samen groeien!

Door de samenwerking met JINC helpen we als Bovemij – met behulp van onze medewerkers - kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt (misschien wel bij Bovemij!).

We stellen onze collega’s beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van Bliksemstagebegeleider, Coach of Trainer. Zij krijgen daar iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om in zichzelf te investeren. Ze ontwikkelen tijdens de projecten vaardigheden, doen nieuwe inzichten op en leggen waardevolle en betekenisvolle contacten met jonge mensen met vaak een heel andere achtergrond. En dat alles zorgt weer voor een beter besef van de eigen positie in de maatschappij versus die van anderen.

Begin 2023 zullen de eerste Bliksemstages bij Bovemij plaatsvinden. Half maart is dan de eerste sollicitatietraining. Iedereen groeit met JINC en Bovemij!

Aanbevolen artikelen

Hoe zit het ook alweer met de groene kaart?
Onze klanten beoordelen Bovemij Voorraadfinanciering met een 8,7. Wanneer ga jij er mee aan de slag?
Voor de ondernemer die goed voor zijn personeel wil zorgen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.