Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Onderdelendiefstal blijft een voortdurende bedreiging, ongeacht het seizoen. Criminelen richten zich steeds vaker op waardevolle onderdelen zoals sturen, katalysatoren en dashboardcomponenten. Deze dieven zijn vaak goed voorbereid en weten precies hoe ze beveiligingssystemen kunnen omzeilen. Daarom is het cruciaal om preventieve maatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 1. Parkeer exclusieve voertuigen binnen  
  Voertuigen zoals Porsches en BMW's zijn populair bij dieven vanwege de waarde van hun onderdelen. Zorg er daarom dat dit soort auto's bij je bedrijf altijd binnen staan. Als je merkt dat een bepaald type auto een verhoogd risico loopt, zet deze dan ook binnen. 
 2. Wees alert op verkenners  
  Dieven verkennen vaak eerst het terrein voordat ze toeslaan. Zie je verdachte personen? Neem dan direct contact op met de politie. Controleer ook regelmatig de buitenverlichting en het hekwerk van je pand, omdat criminelen deze vaak saboteren tijdens hun verkenning.
 3. Houd het hekwerk vrij van obstakels  
  Vuilcontainers en andere objecten kunnen als opstapjes dienen voor criminelen. Verwijder deze items om het hen niet te makkelijk te maken.
 4. Zorg voor nachtelijke surveillance  
  Extra ogen in de nacht zijn altijd nuttig. Laat een beveiligingsbedrijf je terrein meerdere keren per nacht controleren, op wisselende tijden, zodat criminelen geen patroon herkennen. Zorg ervoor dat de beveiligers niet alleen de voertuigen, maar ook het hekwerk en de poorten inspecteren. 
 5. Laat je alarm altijd ingeschakeld  
  Zelfs als je alarm af en toe onterecht afgaat, moet je het nooit uitschakelen. Criminelen kunnen dit bewust veroorzaken om het alarm uitgeschakeld te krijgen en vervolgens ongestoord toe te slaan.
 6. Installeer een intelligent, actief camerasysteem  
  Gewone camera’s zijn niet voldoende. Gebruik een intelligent camerasysteem dat je waarschuwt bij verdachte activiteiten. Zorg dat je beveiligingsbedrijf live kan meekijken en direct actie kan ondernemen. 
  Aanbevolen specialisten voor actieve intelligente camerabewaking:
  - Bouwatch
  - C24
  - Recpoint
  - 247kooi
 7. Haal je auto’s uit de transportmodus
  Zorg ervoor dat de transportmodus van je auto's is uitgeschakeld. Zo zorg je ervoor dat hun alarmsystemen actief zijn en criminelen dus worden afgeschrikt. 

  Meer informatie? 

  Neem contact op met de afdeling Operationeel Risicomanagement via preventie@bovemij.nl voor meer tips en ondersteuning bij het beschermen van je voertuigen. 

  Aanbevolen artikelen

  Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!
  In deze 3 stappen je zonnepanelen volledig tegen brand verzekerd
  Je lesauto mee op vakantie: mag dat?

  Nog niet gevonden wat je zocht?

  Of stel je vraag via…

  Heb je een vraag?
  Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.