Ben jij beschermd tegen hagelschade?

Noodweer kan overal toeslaan, zelfs op de meest onverwachte plekken zoals het zonnige Noord-Italië. En met de stijgende frequentie van verwoestende hagelbuien wereldwijd, is het hoog tijd om te controleren of jouw bedrijf voldoende gedekt is tegen deze natuurrampen. 

Hagel kent geen seizoen  

Het is een harde realiteit: hagelbuien zijn niet langer gebonden aan specifieke seizoenen. In feite gedijen ze bij zomerse temperaturen. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de warmte die 's zomers van de aarde straalt, waardoor hagelstenen de kans krijgen om aanzienlijk in omvang te groeien voordat ze op het aardoppervlak belanden. Dit kan catastrofale gevolgen hebben, zoals we hebben gezien met de auto's bij het Gardameer. “De auto’s die bij het Gardameer stonden, waren compleet verwoest. Ik noem dat het poffertjespaneffect”, vertelt Rob Hendrichs, accountmanager Bedrijfsverzekeringen bij Bovemij.    

Bescherm je handelsvoorraad  

De toekomst van hagelbuien blijft onzeker, maar experts voorspellen dat ze steeds vaker zullen voorkomen in onze opwarmende wereld. Daarom is het essentieel om je bedrijf hiertegen te verzekeren. Met de Cascoverzekering Handelsvoorraad motorrijtuigen van Bovemij ben je gedekt tegen hagelschade. Maar er zijn meer voordelen, licht onze accountmanager Rob Hendrichs toe: "je betaalt slechts één eigen risico per gebeurtenis, ongeacht het aantal getroffen voertuigen. Dat kan aanzienlijk schelen in de kosten, vooral als het om meerdere auto's gaat."

Voorkomen beter dan herstellen 

Hoewel een goede verzekering goud waard is, is het natuurlijk beter om schade te voorkomen. Daarom is het cruciaal om het weer nauwlettend in de gaten te houden, vooral wanneer er kans is op extreme weersomstandigheden. Met handige weer-apps kun je tijdig gewaarschuwd worden voor naderend noodweer. Zo kun je jouw voorraad tijdig naar binnen halen en het risico op schade tot een minimum beperken. 

Benieuwd of jouw bedrijf voldoende beschermd is tegen hagelschade? Neem vrijblijvend contact met ons op via zakelijk@bovemij.nl en wij helpen je graag verder. 

Aanbevolen artikelen

Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!
In deze 3 stappen je zonnepanelen volledig tegen brand verzekerd
Je lesauto mee op vakantie: mag dat?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.