Alternative

Creatief in coronatijd

Door Esther Landman, productontwikkelaar bij Bovemij

Het CBS stelde in haar conjunctuurenquête een aantal extra vragen aan ondernemers over de mogelijke effecten van de coronacrisis op het bedrijf. Bedrijven waar 5 tot 20 personen werkzaam zijn, zijn het meest somber over de gevolgen die deze pandemie heeft op het bedrijf. Maar liefst 56% van deze bedrijven geeft aan dat als de crisis langer dan een half jaar duurt, er gevreesd wordt voor het voortbestaan van het bedrijf.

Dit geldt ook voor de meerderheid van de ondernemers uit de auto- en motorbranche. In deze branche verwachten de meeste ondernemers een aanzienlijke omzetverlies van meer dan 20%. Voor ondernemers zijn verschillende maatregelen beschikbaar, zoals de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) en de nieuwe garantieregeling Klein Krediet Corona (KKC). Bij deze regeling, die zeer waarschijnlijk vanaf medio mei beschikbaar komt, staat de overheid voor 95 procent garant voor de overbruggingskredieten.

Duizelt het jou ook, al die regelingen? Wij helpen je!

Ik kan mij voorstellen dat het jou als ondernemer door alle verschillende en extra steunregelingen duizelt. Voor de NOW-regeling is een omzetverlies van minimaal 20% noodzakelijk, van de KKC regeling kun je gebruikmaken als je meer dan € 50.000,- omzet hebt. En dan is er bijvoorbeeld ook nog de tegemoetkoming van € 4.000,- voor bedrijven met een bepaalde SBI-code. Wil je weten van welke regelingen jij gebruik kunt maken? Wij staan natuurlijk altijd al klaar voor onze klanten in de mobiliteitsbranche. Maar juist nu het coronavirus impact heeft op jouw bedrijf, bieden wij gratis juridische hulp aan. Onze juristen zijn specialist in de mobiliteitsbranche en zijn volledig op de hoogte van de verschillende regelingen die vanuit de overheid beschikbaar zijn.

Ook zo'n creatieveling?

Volgens mij heeft ieder nadeel zijn voordeel en dat lees ik ook in de verhalen van onze klanten. Mooi om te zien dat ondernemers het verdienmodel van het bedrijf aanpassen, ze creatief worden of misschien altijd al waren maar zich nu sterker openbaart. Als creatieveling ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën waarmee ik jullie, ondernemers uit onze mooie branche, kan helpen om succesvol te ondernemen. Heb je een idee? Of ken je iemand met een idee? Geen idee is te gek, ieder idee is té gék! Laat het mij weten! Dan drinken we online een kop koffie met elkaar.

Terug naar Samen vooruit!

Of stel je vraag via....
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.

Roy
Accountmedewerker