Hoe kan ik het beste mijn kluis verankeren?

De juiste verankering is cruciaal!

Wanneer je een kluis gebruikt, is het belangrijk dat deze goed verankerd is aan de vloer en/of muur. Een verlijmde kluis of een kluis die verankerd is met keilbouten bieden helaas weinig weerstand tegen het onstuimige geweld waarmee criminelen te werk gaan. Ook al weegt een kluis zwaarder dan 1.000 kg, dan is het nog steeds een meerwaarde om de kluis chemisch te verankeren aan de betonvloer.

Criminelen weten dat ze minimaal drie minuten vrij spel hebben om een kraak te zetten in verband met de aanrijdtijd van de alarmopvolgers. Door een tijdsfactor in te bouwen wordt de crimineel dusdanig vertraagd dat de kans van slagen verkleind wordt. Hoe langer de crimineel bezig is hoe groter de pakkans. Wij adviseren om kluizen door gespecialiseerde bedrijven te laten verankeren. In onderstaande demonstratiefilms laten wij zien hoe belangrijk een goede verankering is.

Een goede verankering maakt deel uit van het juiste gebruik van een kluis. Daarnaast geven je graag de volgende tips:

  • Berg de sleutel van de kluis goed op
  • Pas de code van de kluis aan bij een personeelswissel
  • Zorg voor een deugdelijk verankering
  • Plaats de kluis binnen de detectie van het alarmsysteem
  • Voorzie het alarmsysteem van doormelding naar een PAC (Particuliere AlarmCentrale)
Kluisverankering met houtdraadbout
Verankering met houtdraadbout
In deze demo-opstelling is een kluis verankerd met houtdraadbouten aan de houten vloer. De houtdraadbouten worden vaak standaard meegeleverd om de kluis te verankeren, maar bieden nauwelijks weerstand. De kluis is binnen een halve 1 minuut al losgewrikt met behulp van standaard gereedschap. Ondanks dat de waardebergingsindicatie van de kluis (€ 5.000,-) voldoende is, wordt duidelijk dat de juiste verankering minstens zo belangrijk is. Vraag uw installateur naar de verankeringsmogelijkheden voor uw situatie.
Kluisverankering met verlijming aan houten vloer
Verankering met verlijming aan houten vloer
In deze demo-opstelling is een kluis verankerd aan een stalen grondplaat. Deze grondplaat is verlijmd én geschroefd aan de houten ondervloer. De demonstratie toont aan dat verankering aan een houten vloer wel degelijk een toegevoegde waarde heeft. Echter is het wel van belang op welke vloervorm verankerd wordt. In de demonstratie wint de verankering het van de houten vloer. Vraag je installateur naar de verankeringsmogelijkheden voor jouw situatie.
Verankering met door en door ankers
Verankering met door-en-door ankers
In deze demo-opstelling is een kluis verankerd met door-en-door ankers door de betonmuur. Aan de achterzijde van de muur, bevatten de ankers stalen platen om meer kracht aan te kunnen. De kluis is met het standaard gereedschap niet los te krijgen van de verankering. Uiteindelijk wordt zwaar gereedschap ingezet om de kluis los te krijgen. Net als bij de mechanische verankering in de betonvloer, is dit slechts illustratief. Vraag je installateur naar de verankeringsmogelijkheden voor jouw situatie.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.