Bovemij nu 100% eigenaar van RDC

Nadat Bovemij in 2016 al het aandelenbelang van 69% van BOVAG in RDC had overgenomen, heeft het bedrijf nu ook de overige 31% van de RDC-aandelen gekocht van RAI Vereniging. Daarmee is RDC per 26 april 2017 voor 100% in handen van Bovemij.

RDC is de full service informatiseerder en ICT-dienstverlener van de mobiliteitsbranche. Bovemij kan de kennis, expertise, het netwerk en de systemen van RDC goed gebruiken bij de uitvoering van haar strategie, die als centraal doel heeft om haar zakelijke klanten te helpen succesvol te ondernemen. Voor RDC biedt nauwe samenwerking met Bovemij meer kansen dan stand alone opereren in dezelfde markt. RDC zal haar producten en diensten blijven verlenen zoals het bedrijf nu ook al doet.

René Leander, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bovemij, ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: 'De afgelopen maanden hebben we samen onderzocht hoe Bovemij en RDC elkaar kunnen helpen bij de uitvoering van de strategie. Dit heeft tot eerste inzichten geleid die de komende maanden zullen worden omgezet in de eerste concrete plannen. We gaan echt voor de lange termijn en willen samen met RDC bouwen aan een nog beter Bovemij en een nog beter RDC.'

Borging

Het RDC is als de informatiseerder van de mobiliteitsbranche een vertrouwd data-platform. Bovemij vindt het uitermate belangrijk dat RDC die rol blijft houden. Om daarvoor te zorgen wordt binnen afzienbare tijd een Raad van Advies ingericht die toeziet op de wijze waarop binnen RDC wordt omgegaan met Data Governance, Privacy en Information Security. De Raad zal bestaan uit een aantal ‘zwaargewichten’ van binnen en buiten de branche die zullen adviseren over het borgen van goede en transparante maatregelen op dit gebied.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.