Bovemij en RDC gaan definitief samen verder

Bovemij neemt definitief het BOVAG-aandeel in RDC over. Dat betekent dat Bovemij vanaf 1 januari 2017 69 procent van de aandelen RDC in handen heeft; de overige 31 procent is in handen van RAI Vereniging. Afgelopen week ondertekenden BOVAG en Bovemij de contracten.

Na het voorgenomen besluit van BOVAG om haar aandelenbelang in RDC onder te brengen bij Bovemij brachten de ondernemingsraden van zowel RDC als Bovemij een positief advies uit over de aandelentransactie en de wisseling van het bestuur van RDC.

RDC is de full service informatiseerder en ICT-dienstverlener van de mobiliteitsbranche. Het bedrijf helpt bedrijven in de branche om hun klanten met behulp van software en data beter te bereiken, te bedienen en te behouden.

Meer kansen

Zowel BOVAG-leden, RDC en Bovemij profiteren van het onderbrengen van de aandelen bij Bovemij. Bovemij kan de kennis, expertise, het netwerk en de systemen van RDC goed gebruiken bij de uitvoering van haar strategie, die als centraal doel heeft om haar zakelijke klanten te helpen succesvol te ondernemen. Voor RDC biedt nauwe samenwerking met Bovemij meer kansen dan stand alone opereren in dezelfde markt.

RDC zal haar producten en diensten blijven verlenen zoals het bedrijf nu ook al doet. René Leander, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bovemij N.V: ‘Wat er wel gaat veranderen, is dat we in 2017 gaan kijken hoe Bovemij en RDC elkaar kunnen helpen bij de uitvoering van de strategie. We willen samen met RDC bouwen aan een nog beter Bovemij en een nog beter RDC. Wij gaan echt voor de lange termijn. RDC en Bovemij worden strategische partners die samen nog veel meer toegevoegde waarde voor de mobiliteitsbranche gaan leveren dan ze nu al los van elkaar doen. Bijvoorbeeld door gezamenlijk producten en diensten te ontwikkelen.’

RDC-directeur René Louter zal niet meer bij de toekomstplannen betrokken zijn. Hij heeft besloten afscheid te nemen van RDC. Leander: ‘We hebben geprobeerd hem te behouden als directeur, maar hij heeft zelf anders gekozen. We hebben samen met hem in goede harmonie afspraken gemaakt voor de overdracht van zijn functie.’ Tot er een geschikte opvolger voor Louter is gevonden, is Oscar Beumer als algemeen directeur ad interim aangesteld. Commissaris Theo Eysink, die namens BOVAG zitting nam in de Raad van Commissarissen van RDC Group BV, heeft eveneens afscheid genomen.

Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter BOVAG: ‘Met deze stap maken we RDC toekomstbestendiger en waardevoller voor de branche. We zijn Theo Eysink en René Louter grote dank verschuldigd voor het leiding geven aan de wederopstanding van RDC na het dieptepunt in 2013. Het is nu aan Bovemij om met RDC de volgende stap te zetten.’

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.