Bovemij beste thuiswerkgever van Arnhem/Nijmegen!

Vol trots mogen we melden dat we zijn uitgeroepen tot beste (thuis)werkgever van Arnhem/Nijmegen!

De ‘Zo Werkt Het Award’ voor ‘Werkgever van het jaar’ is een blijk van waardering voor organisaties die net een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 een stukje aangenamer te maken voor hun medewerkers. De campagne is een initiatief van 12 mobiliteitsregio’s in Nederland waaronder het programma Slim & Schoon Onderweg uit de regio Arnhem-Nijmegen. Dit programma is gericht op het veranderen van mobiliteitsgedrag, door werkgevers en werknemers te activeren flexibel te werken en te duurzaam reizen.

We wonnen met Bovemij in de categorie ‘Bedrijven met meer dan 200 medewerkers’. Spectrum Elan (20-50 medewerkers) en Rebo Groep (50-200 medewerkers) wonnen de award in de andere categorieën. In totaal werden er landelijk meer dan 3700 nominaties gedaan, waarvan 914 in de regio Gelderland. In honderd (100!) van die gevallen ging het om een nominatie van Bovemij! De landelijke prijs ging helaas niet naar ons, maar naar thuiszorgorganisatie Omring.

Harriet Tiemens, wethouder van Nijmegen, reikte tijdens een MS Teams-meeting de digitale prijzen uit. Zij prees alle winnaars om hun vermogen in deze tijden zo snel te hebben geschakeld. Bovemij loofde ze om ons vermogen om in recordtijd de grootste omslag te hebben gemaakt: ‘Waar thuiswerken voorheen niet tot het DNA behoorde, doet het dat tegenwoordig wel. Binnen een week werkten alle medewerkers thuis en dat verliep heel soepel.’ Ook kregen we complimenten voor manieren waarop we bijeenkomsten organiseerden om de interne verbinding te behouden en voor de oproep vanuit onze Raad van Bestuur om vooral mild voor jezelf te zijn.

Marc Jordens, facilitair manager bij Bovemij en lid van Team Corona, was vereerd met de mooie woorden: ‘Het was geen gemakkelijk jaar; het is erg fijn om te zien dat collega’s waarderen wat we voor hen hebben proberen te doen. In maart was het onze uitdaging om iedereen zo snel mogelijk van een goede thuiswerkplek te voorzien, daarna hebben we vooral de focus op interne verbinding gehad. We hebben steeds gekeken naar wat er wel kan. Dank aan alle collega’s die de moeite hebben genomen om Bovemij te nomineren. En dank aan onze Raad van Bestuur voor de ruimte die we als Team Corona hebben gekregen om onze collega’s de ruimte te geven. Dat wordt enorm gewaardeerd.’

Ageeth Bakker, lid van de Raad van Bestuur en van Team Corona: ‘Vandaag precies een jaar geleden zijn we gaan thuiswerken. Toen dachten we dat dat maar tijdelijk zou zijn. De praktijk bleek weerbarstiger. Ik ben er enorm trots op dat het ons als organisatie gelukt is om de omslag te maken van een bedrijf waar we eigenlijk zo goed als nooit thuiswerkten naar een bedrijf waar we alleen maar thuiswerken. We hebben samen een nieuwe modus gevonden. Ik kijk ook met trots naar wat we afgelopen jaar allemaal samen bereikt hebben.’

‘Wat ik zo mooi vind aan deze prijs is dat we die hebben gekregen omdat 100 collega’s de moeite hebben genomen om ons te nomineren. De kwaliteit van hun nominaties heeft de doorslag gegeven om ons deze prijs te geven. Echt supergaaf.’

Een bloemlezing uit de mooiste reacties van onze collega’s:

Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staan voorop! Dat zien we aan alles terug: de wekelijkse mail vanuit de Raad van Bestuur, budget voor een thuiswerkplek, het organiseren van leuke online meetings, zorgen voor vitaliteit medewerkers door het organiseren van o.a. yogasessies, een wandelchallenge, een fietschallenge, en ga zo maar door. En altijd met de gedachte: zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Top!!!

Veel aandacht voor de mensen achter de medewerkers!

Bovemij is een werkgever die zijn personeel op 1 zet. Zij doen er alles voor om de vitaliteit en de gezondheid van de medewerkers op peil te houden. En zelfs met het thuiswerken weet Bovemij de geweldige Bovemij-sfeer te behouden.

De Raad van Bestuur heeft ons van meet af aan een hart onder de riem gestoken. De boodschap: je bent niet alleen en samen komen we er wel! We hebben alle ruimte gekregen om aan te geven waar wij behoefte aan hadden en ze hebben alles op alles gezet om dit ook waar te maken. Ze doen er alles aan om de werknemer goed in hem/haar vel te laten zitten en mee te denken in de corona tijdperk om zo de werknemer optimaal te laten presteren.

Het is een heerlijk warm bad waarin je terecht komt op, kantoor maar zeker ook thuis!

Het is echt waanzinnig goed geregeld bij Bovemij. Op alle vlakken de beste werkgever die je kan wensen.

Onze werkgever helpt ons echt door de coronacrisis heen, heeft gefaciliteerd in een fijne werkplek en stuurt ons regelmatig een update met een hart onder de riem. Ze organiseren leuke online uitjes, zoals bingo, muziekbingo en zelfs voor de kinderen een online goochelaar. Tevens hebben we nauw contact met onze manager. Er is begrip voor de thuissituatie zeker bij gezinnen met kinderen en dat niet alles kan zoals voorheen. Ik ben heel trots om bij deze werkgever te mogen werken.

Een bedrijf dat zich op positieve wijze door de corona crisis worstelt met heel veel oog voor het personeel middels aandacht, ontwikkeling, flexibiliteit en goede voorzieningen zonder de aandacht voor de klanten te verliezen.

Ik heb bij al bij een aantal bedrijven gewerkt maar hier bij Bovemij doet men echt veel voor hun medewerkers. Een belangrijke leus is "wees zuinig op jezelf" want jullie zijn ons grootste goed" en daar helpen we je graag bij. Bovemij is hier uniek in vind ik, waanzinnig fijn om voor te werken.

In een crisis leer je je werkgever kennen. En ik kan alleen maar zeggen dat ik een hele goede werkgever heb!

Ben in de coronatijd begonnen met werken bij Bovemij en het voelt echt als een warm bad, ondanks dat ik maar enkele keren op kantoor ben geweest.

Met de mogelijkheden die er waren is er ruimte gegeven voor ons als medewerkers. Er wordt geluisterd en meegedacht. Bovemij is een werkgever die in alle situaties denkt aan haar medewerkers.

Ik ben ontzettend blij met Bovemij, ze hebben bewezen hemel en aarde te bewegen om de gezondheid en werkmotivatie van mij en mijn collega's voorop te stellen.

Trots op Bovemij; een topwerkgever en een topbedrijf!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.