Ben jij voorbereid op onderdelendiefstal

Al jaren achter elkaar bezoeken criminelen wekelijks wel ergens in Nederland een bedrijfsterrein van een autobedrijf en slaan ze toe. Ze zijn vaak goed voorbereid en weten daardoor uit het zicht te blijven van de aanwezige camera’s en/of andere beveiligingssystemen. En ook de aanwezige verlichting wordt afgedekt of vernield.

De laatste weken worden er weer vaak koplampunits, wielsets en andere waardevolle onderdelen van auto's ontvreemd die op het buitenterrein gestald staan. Naarmate het einde van het jaar nadert, wordt het bedrijfsterrein weer gevuld met extra voorraad, waardoor deze diefstallen alleen maar zullen toenemen.

Opvallend is dat bedrijven met een actief beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een goed camerasysteem, niet (meer) bezocht worden.

Tijdelijk camerasysteem

Heb je nu nog geen actief beveiligingssysteem op jouw buitenterrein? Dan is een tijdelijk camerasysteem een goede optie om snel in te zetten. Zo'n systeem kan zijn voorzien van verlichting die ervoor zorgt dat je terrein ook ’s nachts goed verlicht is. Op de mast zijn camera’s bevestigd, met meerdere kijkrichtingen.

Omdat het systeem gebruik maakt van videocontent-analyse worden indringers of ongewenste voertuigen opgemerkt. Detectiemeldingen van de intelligente software worden aan een PAC (particuliere alarmcentrale) doorgegeven. Dit zijn zogenaamde geverifieerde alarmmeldingen, waar de politie de eerste prioriteit aan geeft.

De politie moet in dit geval binnen 15 minuten ter plaatse zijn, waardoor de pakkans groter is en de kans op meer schade tot een minimum wordt gebracht. Daarnaast worden valse alarmen niet onnodig opgevolgd.

De camerasystemen zijn beveiligd tegen sabotage: wanneer het systeem wordt bewogen, afgedekt of doorgeknipt wordt er direct een doormelding gemaakt.

6 tips om onderdelendiefstal te voorkomen

Benieuwd naar wat jij kan doen om onderdelendiefstal te voorkomen? Bekijk dan onze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.