Aanstelling nieuwe leden Raad van Commissarissen

Op vrijdag 24 april zijn tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van Bovemij NV twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Bovemij NV benoemd: Arjen Dorland en Norbert van den Eijnden. Beiden voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid voor herbenoeming. Rutger Koopmans trad tijdens de AVA na een periode van zes jaar aan het eind van zijn tweede benoemingsperiode terug.

De RvC van Bovemij NV bestaat nu uit drie leden: voorzitter Gerlach Cerfontaine - wiens termijn op de AVA van 2021 zal aflopen - en de nieuwe leden Arjen Dorland en Norbert van den Eijnden.

Arjen Dorland zal Gerlach Cerfontaine in 2021 opvolgen als de nieuwe voorzitter van de RvC’s van Bovemij NV en NV Schadeverzekering-maatschappij Bovemij. Dorland werkte bijna 30 jaar bij Shell, vooral in technische en digitale management- en bestuursrollen. In 2009 werd hij CIO van het jaar. Daarnaast heeft de heer Dorland uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening en in toezicht (DNB/AFM). Zo is hij vicevoorzitter van de Raad van Toezicht bij ABN Amro en Essent en voorzitter van de Raad van Toezicht van Haaglanden MC.

Norbert van den Eijnden heeft door zijn functies bij Mercedes-Benz Nederland, als directeur van Volvo Leasing, als lid van de Raad van Bestuur van Athlon en als CEO van Alphabet International (een 100% dochter van BMW AG) een uitgesproken ‘automotive’-profiel. Hij deed ervaring op met leasing, dealers, autoschadeherstel en binnen BMW ook met een Original Equipment Manufacturer (OEM). Van den Eijnden werd Automotive Manager van het jaar 2011 en past met zijn profiel dan ook uitstekend bij Bovemij. Hij is een automan die de mobiliteitsbranche van binnen en buiten kent en dus ook alles weet over de ontwikkelingen en uitdagingen waar wij als financieel en datadienstverlener van en voor de mobiliteitsbranche mee te maken hebben.

We zijn zeer verheugd met de komst van onze nieuwe RvC-leden Arjen Dorland en Norbert van den Eijnden en wensen hen veel succes!

Op korte termijn zal daarnaast een buitengewone vergadering van aandeelhouders bij elkaar worden geroepen om ook het vierde lid van de RvC van Bovemij NV, de heer Jaco Remijn, te benoemen. De heer Remijn is geworven als het RvC-lid met een BOVAG-profiel. Alle gremia hebben inmiddels positief op deze voorgenomen benoeming gereageerd. Daarnaast zal binnenkort ook het 5e lid van de RvC geworven worden; het betreft hier het lid met een financieel profiel. Hiervoor lopen inmiddels gesprekken met een aantal vrouwelijke kandidaten.

Tenslotte danken wij Rutger Koopmans voor zijn grote mate van inzet en betrokkenheid als lid van onze RvC.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.