Veel van uw klanten maken gebruik van zomer- en winterbanden. Voor u is het een mooie kans om deze banden op te slaan voor uw klanten. Deze opslag kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in het bedrijfsgebouw of in een zeecontainer.

Vergeet de opslag van zomer- en winterbanden niet bij ons te melden

Zomer- en winterbanden vertegenwoordigen een flinke waarde. Het is belangrijk dat u het bij ons meldt als u de opslag hiervan wilt meeverzekeren op uw Brandverzekering Inventaris. Zomer- en winterbanden van klanten zijn voor € 20.000,- standaard meeverzekerd tegen dagwaarde.

Banden verzekeren tegen nieuwwaarde?

Al enige tijd vraagt de autobranche om een eenvoudige verzekering waarbij zomer- en winterbanden tijdens opslag casco verzekerd zijn. Bovemij denkt graag mee met u en daarom kunt u vanaf nu bij ons een extra dekking sluiten op de Brandverzekering Inventaris. Deze verzekering vergoedt de nieuwwaarde van de bij u opgeslagen banden, jonger dan 3 jaar. In plaats van de standaard dagwaarde en een beperkte dekking, keren wij bij een gedekte schade dus gewoon het volledige schadebedrag aan u uit. Een uitkering die ook past bij de verwachtingen van uw klant, die tenslotte betaalt voor de wissel en bandenopslag.

Preventiemaatregelen

Van belang is dat uw opslagruimte voldoet aan een aantal voorwaarden. Slaat u bijvoorbeeld de banden op in uw bedrijfsgebouw? Dan dient dit gebouw voorzien te zijn van een alarmsysteem en rookmelders op de plaats van de opslag. Gebruikt u een zeecontainer voor de opslag? Dan dient deze afgesloten te worden met een SCM-goedgekeurd slot. Er zijn gevallen waarbij de container ook voorzien moet zijn van alarmdetectie.

We denken graag met u mee over de opslag van uw banden. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u een vraag, suggestie of een opmerking?