Stormschade aan uw gebouw is gedekt op uw Brandverzekering Bedrijfsgebouw

Stormschade kan onverwachte schades met zich meebrengen. Het is vooraf lastig te bepalen welke schade op kan treden, toch kunt u zich voorbereiden.

  • Bij een aangekondigde storm, is het verstandig om zoveel als mogelijk binnen te plaatsen, met name de kleine en lichte zaken zoals afvalbakken, containers etc. Maar ook voertuigen, omdat deze beschadigd kunnen raken door rondvliegende delen.
  • Ook is het verstandig om vlaggen binnen te halen en voertuigen niet te plaatsen onder of in de buurt van bomen, in verband met afvallende takken.
  • Verder is het bij een aangekondigde storm, verstandig om het dak vooraf te inspecteren en dan met name de afvoeren. Storm gaat vaak gepaard met (heftige) regenval, het is belangrijk dat het water dan snel van het dak kan wegstromen en de afvoeren dus vrij zijn.

Hagel
Bij hagel is de beste remedie om zoveel als mogelijk de voertuigen binnen te plaatsen. Vooral caravans en campers en andere voertuigen met aluminium delen. Het aluminium beschadigt snel en is kostbaar om te herstellen.