Webinar Cybercrime: de belangrijkste topics in vogelvlucht

Heb je het Webinar ‘Cybercrime? Het kan jou ook overkomen!’ gemist? Zonde, want er kwamen een hoop interessante onderwerpen voorbij.  In deze samenvatting lees je de belangrijkste onderwerpen die aan bod kwamen!

1. Hoe pizza en LinkedIn Axel uit de brand hielpen

Axel Jansens bedrijf werd slachtoffer van een hack. Maar door een flinke dosis geluk, viel de schade mee. Zo vond de hack vlak voor het weekend plaats, waardoor zijn klanten en medewerkers er weinig last van hadden. En Axel had een IT’er in zijn LinkedIn-netwerk. Die belde hij meteen op. “Regel maar een pizza voor me”, zei de IT-specialist. “Dan kom ik eraan!”

Axel beseft dat hij behoorlijk wat mazzel heeft gehad met deze snelle reactie. Hij raadt daarom iedereen aan om een noodplan te maken. “Zorg dat je van tevoren weet wie je kunt inschakelen. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk als je bent gehackt.” Benieuwd naar het hele verhaal van Axel? Kijk hier het webinar terug. 

2. De printer als poort voor de hacker

Mats Dekker, ethisch hacker, laat tijdens het webinar zien hoe kinderlijk eenvoudig het kan zijn om via een printer in te breken in een bedrijfsnetwerk. Tenminste, als de printers zijn aangesloten op het wifi-netwerk en een zwak wachtwoord hebben. Via de printers kunnen hackers vaak toegang krijgen tot andere apparaten die gevoelige informatie bevatten, zoals klantdata. De belangrijkste tip van Mats is dan ook: check of alle apparaten die zijn aangesloten op het draadloze internet een goed wachtwoord hebben.

3. Back-up je suf

Henk van Ee, directeur MKB Cyber Campus, neemt ons ten slotte mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en geeft extra uitleg bij de verhalen van Axel en Mats. En hij vertelt hoe hackers handig misbruik maken van de psyche van de mens. Mensen zijn namelijk snel geneigd om op linkjes te klikken, uit angst om iets te missen.

Ook gaat Henk in op het belang van het maken van back-ups van je computersystemen. Zijn mantra is: zorg dat je die regelmatig maakt. Het liefst dagelijks. Zo voorkom je een hoop extra werk en kosten als je jouw data kwijt bent. Wil je weten welke tips Henk nog meer heeft? Kijk dan het hele webinar terug.

Is jouw bedrijf digitaal veilig?

Je accountmanager kan je meer vertellen over cybersecurity en wat Bovemij op dit vlak voor jou kan betekenen. Op onze speciale pagina over cybercrime lees je meer over de risico’s die je mogelijk loopt en wat je daaraan kunt doen.

Wil je meteen actie ondernemen? Vraag dan informatie aan over ons Digitaal Veilig Pakket. Daarmee is je bedrijf goed beschermd tegen cybercrime én staat er hulp klaar als het toch misgaat.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.