Hoe voorkom ik stormschade?

Storm kan onverwachte schades met zich meebrengen. Het is vooraf lastig te bepalen welke schade op kan treden. Toch kun je je hierop voorbereiden. We geven je graag enkele tips:

  • Bij een aangekondigde storm, is het verstandig om je spullen zoveel als mogelijk binnen te plaatsen, met name de kleine en lichte zaken zoals afvalbakken, containers etc. Maar ook voertuigen, omdat deze beschadigd kunnen raken door rondvliegende delen.
  • Ook is het verstandig om vlaggen binnen te halen en voertuigen niet te plaatsen onder of in de buurt van bomen, in verband met afvallende takken.
  • Verder is het bij een aangekondigde storm, verstandig om het dak vooraf te inspecteren en dan met name de afvoeren. Storm gaat vaak gepaard met (heftige) regenval, het is belangrijk dat het water dan snel van het dak kan wegstromen en de afvoeren dus vrij zijn.
  • Bij hagel is de beste oplossing om de voertuigen zoveel mogelijk binnen te zetten. Vooral caravans en campers en andere voertuigen met aluminium delen. Het aluminium beschadigt namelijk snel en is kostbaar om te herstellen. Als je toch getroffen wordt door stormschade, dan is het goed als je verzekerd bent via de Brandverzekering Bedrijfsgebouw. Deze verzekering vangt namelijk de financiële schade van de schade voor je op.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.