Willem van Dijk: "Kostbare caravans optimaal beschermen"

In een tijd waarin veel mensen zich oriënteren via internet, is een bezoek aan Caravan Centrum Hoogeveen een verademing. Hier staat een ruim aanbod nieuwe en gebruikte caravans, zodat klanten echt kunt zien, ruiken, voelen en vergelijken. Alles bij elkaar vertegenwoordigt de handelsvoorraad een vermogen en de eigenaar doet dan ook het maximale aan risicopreventie. En als het gevaar uit onverwachte hoek komt, is er altijd nog Bovemij.

Optimaal beveiligd… en tóch
Vertel de heer Van Dijk niet wat de laatste mogelijkheden zijn op het gebied van beveiliging, hij weet er alles van. Zijn kostbare caravans staan achter een hekwerk, met een veiligheidskabel daardoorheen, infraroodoogjes en doormelding naar een alarmcentrale. Ruim voldoende om de gemiddelde inbreker af te schrikken. Tóch was het kort geleden raak. Op professionele wijze is er 's nachts een caravan ontvreemd. Van Dijk: "Nu denk ik erover om camera's te plaatsen. Mijn beveiligingsadviseur zegt: wat je doet is maximaal. Plaats een sterker hek en ze komen de volgende keer met een vrachtwagen. Ik weet ook wel dat je de echt zware jongens toch niet buiten houdt. Maar daar leg ik me niet bij neer, ik blijf zoeken naar manieren om het terrein nóg beter te beveiligen."

De nadelen van internet
Het internet heeft veel goeds gebracht en brengt elke dag caravanliefhebbers naar Hoogeveen, maar er kleven ook nadelen aan. Van Dijk: "Er wordt tegenwoordig gewoon op bestelling gestolen. Het is wat rondklikken, uitzoeken en 's nachts ophalen. Gelukkig hebben we dankzij al onze preventiemaatregelen tot dusver heel weinig met diefstal te maken gehad; als er dan een inbraak is, kan ik me daar enorm kwaad over maken. Alles is keurig afgehandeld door Bovemij hoor, maar het is gewoon frustrerend."

Vreselijke hagelbui
Soms komt de dreiging niet door het hek, maar uit de lucht. Zo ondervond Caravan Centrum Hoogeveen enkele jaren terug. De heer Van Dijk: "We kregen een gigantische hagelbui over ons heen, 700 meter verderop was het droog. Ongelooflijk veel pech en een schade hè, daar kun je je wel iets bij voorstellen. Op zo'n moment ben je blij dat je een goede verzekering hebt, je kunt moeilijk de natuur aansprakelijk stellen! Ik moet zeggen dat alles buitengewoon goed is geregeld door Bovemij. Het is een hele geruststelling als je verzekeraar er ook écht voor je is als het nodig is."